Voor elkaar Enkhuizen: dagelijks 10 tot 20 belletjes

Algemeen
Een luisterend oor of hulp bieden: kleine moeite, groot plezier.
Een luisterend oor of hulp bieden: kleine moeite, groot plezier. Foto: aangeleverd

Welwonen startte in maart Voor elkaar in Enkhuizen. Tijdens en na de corona lockdown gingen professionals en vrijwilligers samen met het Vrijwilligerspunt en Helpende Handen de strijd aan tegen eenzaamheid. En het werkt. Het nummer 0228 350 555 wordt nog steeds dagelijks zo’n tien tot twintig keer gebeld voor een luisterend oor of een helpende hand.

De gemeente Enkhuizen en Welwonen hebben afgesproken dat Voor elkaar in Enkhuizen een belangrijk contactpunt is, waar veel bewoners en mantelzorgers baat bij hebben. “Niet alleen nu, maar ook in de toekomst. Voor elkaar in Enkhuizen verbindt bewoners en organisaties. Bewoners kijken naar elkaar om en bieden hun hulp aan, net als de vrijwilligersorganisaties en de welzijnswerkers. Enkhuizers horen bij Voor elkaar in Enkhuizen wat er in deze bijzondere tijd toch nog mogelijk is”, aldus de woordvoerder van Welwonen.

Bonte Veer

Bijvoorbeeld dat eetcafé de Bonte Veer nog steeds een maaltijdservice aanbiedt, op donderdag en vrijdag. En dat de welzijnswerkers actief zijn op straat. “Ze bellen weer bij de bewoners aan voor een praatje en kijken of hulp nodig is. Ook gaat binnenkort het eerste digitale Welwonen koffie-uurtje van start.”

Voor elkaar in Enkhuizen verbindt

De helpende hand wordt geboden aan bewoners die zelf de deur niet uit kunnen. Vaak gaat het om boodschappen doen of vervoer naar het ziekenhuis in Hoorn. Ook zijn er regelmatig mensen die hulp nodig hebben bij een klusje in of om het huis. “Mijn ‘sta-op-stoel’ werkt niet meer, kan iemand hiernaar kijken?” Of: “mijn tuintje staat vol onkruid en het bukken lukt mij niet meer”. Voor elkaar in Enkhuizen zoekt dan iemand die deze klusjes kan oplossen. 

Vrijwilligers

Wilt u meedoen en anderen helpen? U bent van harte welkom. Bel even met 0228 350555 of meldt u aan via welwonen.nu. Voor elkaar in Enkhuizen heeft ook een facebookgroep waarvan iedereen lid kan worden.

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda