Kappers willen dolgraag open

Algemeen
Kappers vanaf 2 maart op voorwaarden weer open is de verwachting.
Kappers vanaf 2 maart op voorwaarden weer open is de verwachting. (Foto: archief)

ENKHUIZEN - Het virus hakt er diep in. Kappers hebben het zwaar. De tweede golf lijkt er zelfs zwaarder in te hakken. De spelregels voor steunmaatregelen zijn strenger en missen in ieder geval het maatwerk dat de kappers graag zouden zien. Vanavond misschien hoopvol nieuws? Ook voor iedereen die naar de kapper wil! Een rondje bellen langs diverse kapperszaken in Enkhuizen levert vooral veel antwoordapparaten op: “We wachten nog even de persconferentie af voordat we gaan inboeken”, aldus Yuri van de Heiligenberg van Nouveau Coiffure en Sharp Barbershop.

“We krijgen heel veel telefoontjes van mensen die al een afspraak willen maken”, luidt het bij De Hoofdzaak Enkhuizen. De kappers wachten gespannen op de persconferentie van vanavond en hopen dat zij vanaf 2 maart inderdaad weer aan de slag mogen. Vanaf morgenochtend zullen zij dan weer klanten te woord staan.

‘Kappers mogen aan de slag’

De kappers waren teleurgesteld in het besluit van het kabinet om de kappers half december weer te sluiten. Na een eerste lockdown in maart, april en mei die al acht weken omzet kostte. Sinds 14 december zitten zij in de tweede lockdown. Aanvankelijk tot 19 januari; de hoop is dat vanavond het verlossende woord komt en de kappers 2 maart weer open mogen. 

Bij klachten niet knippen

Uit het Casthuisberaad van afgelopen zondag zou blijken, volgens ingewijden, dat de kappers weer open mogen. Als kappers weer open mogen is dat onder voorwaarden, zoals alleen op afspraak en met triage om zeker te zijn dat de klant geen klachten heeft.

Winkelen

Mogelijk wordt daarnaast winkelen op afspraak mogelijk. Nu is het bij niet-essentiële winkels alleen mogelijk om via ‘click and collect’ iets aan te schaffen. Mogelijk wordt dat dus verruimd.

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda