N-H N Koploper coronabesmettingen

Algemeen
Het aantal coronabesmettingen is in Noord-Holland Noord hoog.
Het aantal coronabesmettingen is in Noord-Holland Noord hoog. Foto: corona.jpg

Noord-Holland Noord is koploper coronabesmetting. In Hoorn zijn er 181 besmettingen per 100.000 inwoners. Landelijk gaat het om iets meer dan 27 besmettingen per 100.000 inwoners. Volgens de Hoornse burgemeester Jan Nieuwenburg kan het liggen aan “de West-Friese mentaliteit waarbij mensen minder snel naar de dokter gaan”. Dreigt er een doemscenario?

Ondanks de hoge besmettingscijfers pleit Emiel Roemers van de veiligheidsregio Noord-Holland Noord voor het openen van de terrassen.

Dijklander ziekenhuis Hoorn

Het Dijklander ziekenhuis, met locaties in Hoorn en Purmerend, moet patiënten met corona wegsturen en uitplaatsen naar andere regio’s. Ook een deel van de zorg wordt nog steeds niet geleverd. De zorg vindt het niet verstandig om de terrassen te openen.

Terrassenprotest

Vanmiddag wil een deel van de horeca de terrassen openen als ludiek protest. De horeca wil de confrontatie niet opzoeken en zet alleen stoelen en tafels buiten. Niet uit te sluiten valt dat een deel van de horeca de terrassen echt opengooit.

Enkhuizen, Drechterland, Stede Broec

De coronabesmettingen in Enkhuizen, Drechterland en Stede Broec zijn omlaag gegaan. In Enkhuizen werden 7 mensen met een positieve coronatest gemeld. Dat is 15 minder dan een dag ervoor. Er waren geen ziekenhuisopnames, een dag eerder was dat er één. In Drechterland waren er acht besmettingen; dat is tien minder dan een dag ervoor. In Stede Broec waren er zeven positief geteste mensen; dat is zestien minder dan een dag ervoor. In Drechterland en Stede Broec waren er geen ziekenhuisopnames, dat is hetzelfde als de dag ervoor.

Vaccinaties

De teller van de vaccinaties staat op 1.336,670. Het totaal aantal besmettingen staat op 3826, dat is juist een stuk lager dan voorgaande dagen.