Virtuele sponsorwandeltocht 40MM

Algemeen
Zet de wandelschoenen maar klaar voor de eerste virtuele 40MM sponsorwandeltocht in mei.
Zet de wandelschoenen maar klaar voor de eerste virtuele 40MM sponsorwandeltocht in mei. Foto: Pixabay

REGIO - Dit jaar vindt de eerste virtuele 40MM sponsorwandeltocht plaats. Sinds jaar en dag lopen 40MM wandelaars op de zaterdag na Hemelvaartsdag de sponsorwandeltocht. Zij lopen daarmee geld bijeen om 40MM projecten te ondersteunen. Dit jaar kan er de hele maand mei gewandeld worden.

De wandeltocht kenmerkt zich door de gezellige sfeer. Zowel de wandelaars als de talloze vrijwilligers hebben er plezier in om er een geslaagd evenement van te maken. Het geld dat bijeengelopen wordt, komt ten goede aan veelal kleinschalige projecten in minder ontwikkelde landen. 

Vanwege corona zelf route kiezen

Omdat samen lopen in mei vanwege de coronamaatregelen waarschijnlijk niet mogelijk is, bedacht de organisatie van 40MM een virtueel alternatief. Via een speciale app is wandelen én geld ophalen mogelijk. Bekenden kunnen de wandelaars zelfs live volgen.

App houdt aantal kilometers bij

Na aanmelding en inschrijving ontvangen deelnemers een link waarmee ze kunnen wandelen. “Deelnemers bepalen zelf waar en wanneer ze de 40 kilometer lopen. Dat mag ook verspreid over meerdere dagen. Je kunt de enige dag in het Julianapark in Hoorn lopen en de volgende dag op De Vest in Enkhuizen. De app houdt het aantal kilometers bij,” let Chantal Dijkstra van 40MM uit.

Kinderwandeling

Als het een succes wordt, wil de organisatie in de toekomst een combinatie van app en gezamenlijke live-wandeling aanbieden. Net als altijd is er ook nu aan de kleine wandelaars gedacht. Samen met je kind(eren) kan een route van 4 km worden gelopen.

Inschrijven

Download de Racemap app. Ga naar onze website www.40mm.nl en schrijf je in (dit kan vanaf 1 april tot uiterlijk 24 april 2021). Check je mailbox of je de bevestigingsmail hebt ontvangen. Download het sponsorformulier vanaf de site en laat je door zoveel mogelijk mensen sponsoren. Deelnemers ontvangen eind april de instructiemail met startnummer en uitleg over het gebruik van de app.

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda