Gratis vervoer naar priklocatie

Algemeen
Gratis naar priklocatie.
Gratis naar priklocatie. Foto: archief Rodi Media

SED-GEMEENTEN - Thuiswonende West-Friezen vanaf 60 jaar die reizen met gemeentelijk vervoer zoals de Regiotaxi of Valys kunnen kosteloos van en naar de vaccinatielocatie reizen. Inwoners die uitgenodigd worden om bij de GGD om een afspraak te maken voor vaccinatie kunnen hier gebruik van maken. Het is daarnaast ook mogelijk om via het Rode Kruis vervoer aan te vragen. Dit geldt voor bewoners uit onder meer Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland, die dus al gebruikmaken van gemeentelijk vervoer.

Planning

De GGD vraagt op welke manier u naar de priklocatie reist bij het maken van de afspraak. Voor wie reist met de Regiotaxi of het Valys-vervoer, wordt rekening gehouden bij het inplannen van de afspraak. Boek een rit in zoals u dit gewend bent. Geef bij het instappen aan dat u naar een priklocatie wilt reizen en geeft het adres door. De vervoerder regelt de rest.

Geen eigen bijdrage

Inwoners vanaf 60 jaar uit de gemeenten Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland hoeven voor de heen- en terugrit naar de priklocatie geen eigen bijdrage te betalen. De gemeenten nemen deze kosten op zich. De geboekte zones komen niet ten laste van het zonebudget dat u van de gemeente kreeg.

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda