De Baanbreker: ‘Deze week ligt de rode loper uit voor klanten’

Algemeen
Puur & gifts aan de Venedie: 'Laten zien hoeveel kwaliteit we in huis hebben',
Puur & gifts aan de Venedie: 'Laten zien hoeveel kwaliteit we in huis hebben', (Foto: Rodi Media)

ENKHUIZEN - Met Puur & gifts is Enkhuizen een mooie winkel rijker. De conceptstore Onopgemerkte Schatten van de Baanbreker aan de Venedie heeft plaatsgemaakt voor een frisse, moderne winkel. Kunst uit het atelier van de Baanbreker heeft nog wel een plek, maar de producten zijn afgestemd op een breder publiek. “Alle producten hebben een verhaal.”

“Dankzij corona hadden we de rust om de hele winkelinrichting onder de loep te nemen”, vertelt Debbie van Dokkum, manager van de Baanbreker. “We wilden de winkel aanpassen aan de huidige tijd. We hebben van de nood een deugd gemaakt en alle tijd genomen om de puntjes op de i te zetten. We zijn blij dat we deze week open mogen.”

Duurzaam en sociaal

Het zijn producten met een verhaal, legt ze uit. “Gemaakt door onze eigen deelnemers, maar we verkopen ook producten van de bijvoorbeeld de Juffies van de Baanbreker en Mooi door Mij en andere landelijke organisaties waar mensen met een beperking mooie producten maken. Als het maar duurzaam en sociaal is. Je ziet door wie het gemaakt is omdat de naam van de maker erbij staat, maar we maken ook nieuwe producten van oud materiaal. Neem deze borrelplanken bijvoorbeeld, die zijn gemaakt van oude kasten. We gaan heel erg voor duurzaam, hergebruik van producten door ze te op een andere manier toe te passen.”

Moederdag

Medewerker Mandy de Boer is enthousiast. “Je vindt bij ons betaalbare en mooie cadeautjes voor heel veel gelegenheden. Moederdag, bedankdag voor juffen en meesters. Je kunt het zo gek niet gedenken: wij passen het assortiment hier steeds op aan.” Debbie: “Zo kun je bij ons ook een leuke kraammand samenstellen met allerlei cadeautjes in de winkel.”

Rode loper voor iedere klant

De Baanbreker wil ook de band tussen klanten en deelnemers vergroten. Debbie: “We hebben werkplekken ingericht in de winkel zelf. Klanten zien dan door wie de producten worden gemaakt en onze deelnemers zien wie de producten kopen. We hopen dat er zo over en weer interactie onstaat.”

Deze week worden klanten feestelijk onthaald: de rode loper ligt uit. Mandy, lachend: “Elke klant krijgt van ons een compliment.”

Puurt & gifts is open van woensdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Winkelen zonder afspraak

Winkelen en boodschappen doen op je gemak is sinds woensdag 28 april weer mogelijk. Alle winkels, dus ook niet-essentiële winkels, zijn weer open zonder afspraak.

Deelnemer Kim in het nieuwe interieur van de winkel.

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda