Buitenzwembaden weer geopend

Algemeen
Wethouder Simone Visser-Botman telt af voor de kinderen de eerste duik nemen in zwembad ’t Hemmerven.
Wethouder Simone Visser-Botman telt af voor de kinderen de eerste duik nemen in zwembad ’t Hemmerven. Foto: aangeleverd

Wethouder Simone Visser-Botman zwembad ’t Hemmerven in Hem opende afgelopen zondag het zwembad. Net als het Streekbad in Hoogkarspel is het zwembad weer open. Recreatiebad Enkhuizerzand in Enkhuizen is nog gesloten omdat dit een binnenbad is.

Het water in ‘t Hemmerven en het Streekbad is inmiddels op lekkere zwemtemperatuur en de medewerkers zijn er klaar voor. De wethouder sprak haar complimenten uit: “Het zwembad bestaat al ruim 52 jaar en dat komt door de grote betrokkenheid vanuit de gemeenschap voor dit bad. Als er iets moet gebeuren, dan is er altijd wel iemand die opstaat.”

Zwemabonnement

Mensen met een abonnement voor één van deze baden kunnen met hun zwemkaart ook in het andere zwembad terecht.

Ook de zwemlessen zijn volop aan de gang. Daarnaast is er banenzwemmen, joggen en ‘zwem je fit’. De wethouder voegt toe: “Het zwembad draagt bij aan een gezonde leefstijl en bovenal veel zwemplezier voor onze inwoners. Ik wil de bestuursleden, het betrokken team en alle vrijwilligers daarvoor bedanken. Een mooi seizoen toegewenst!”

Enkhuizen Enkhuizerzand

Recreatiebad Enkhuizerzand in Enkhuizen is nog gesloten omdat dit een binnenbad is. Het personeel staat wel te springen om het zwembad weer open te doen zodra de overheid dit toelaat. Wel zijn de zwemlessen voor kinderen tot 12 jaar alweer geruime tijd geleden begonnen.