Nieuw logo voor Stichting Iedereen Telt Mee

Algemeen
Bij Leviaan bouwen deelnemers dagelijks onder deskundige begeleiding aan hun werk- en sociale vaardigheden.
Bij Leviaan bouwen deelnemers dagelijks onder deskundige begeleiding aan hun werk- en sociale vaardigheden. Foto: aangeleverd

ENKHUIZEN - Wethouder Dorus Luyckx deelde maandagmiddag 10 mei taart uit bij Leviaan, ter lancering van het nieuwe logo van Stichting Iedereen Telt Mee. In Stichting Iedereen Telt mee zitten de leden van het sociale wijkteam in Enkhuizen. Het nieuwe logo voor Stichting Iedereen Telt Mee werd ontwikkeld door medewerkers - ook wel deelnemers genoemd - van een leer-werkbedrijf van Leviaan.

Wethouder Dorus Luyckx: “De samenwerking tussen Stichting Iedereen Telt mee en Leviaan is een goed voorbeeld van maatschappelijke initiatieven uit het sociaal domein die samenkomen. Ik wil alle deelnemers van Leviaan bedanken voor het mooie werk dat is geleverd. Het nieuwe logo is een mooi startpunt voor een volledige huisstijl, waar inmiddels al aan gewerkt wordt door dezelfde groep.”

Leviaan

In het leer-werkbedrijf van Leviaan, een participatielocatie, werken mensen die moeite hebben om het tempo van de maatschappij bij te houden. Zij bouwen dagelijks onder deskundige begeleiding aan hun werk- en sociale vaardigheden. Deelnemers van Leviaan ontwikkelde dus het logo van het sociale wijkteam in Enkhuizen.

Stichting Iedereen Telt Mee Enkhuizen

De Stichting Iedereen Telt Mee bestaat sinds 2015: dat jaar werd het sociale wijkteam opgericht in Enkhuizen. Vóór die tijd waren alle medewerkers in het sociale domein in dienst bij de verschillende betrokken organisaties in het sociale domein.

Decentralisatie zorg in Enkhuizen

Sinds de decentralisatie van het sociaal domein (zoals Wet maatschappelijke ondersteuning, WMO en de Jeugdwet) naar de gemeenten (in 2015) staat de gemeente meer aan het roer. Door vanuit één team te werken kan de zorg voor de inwoners in Enkhuizen beter geregeld worden. Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Enkhuizen vormt het bestuur van de Stichting Iedereen Telt Mee. 

Sociaal wijkteam Enkhuizen

De gemeente is weliswaar opdrachtgever, maar de medewerkers van het wijkteam werken onafhankelijk.