‘Ik heb nog niemand gezien, maar leer steeds meer mensen kennen!’

Algemeen
Gesprek met de makelaar is net achter de rug...
Gesprek met de makelaar is net achter de rug... Foto: Aangeleverd

DRECHTERLAND - Pas najaar 2022 wordt haar woning opgeleverd in plan Sally, maar Annemieke Luursema uit Amstelveen kan niet wachten tot het zover is. Om alvast mensen te leren kennen, startte ze een Facebookpagina. “Ik heb nog niemand gezien, maar leer steeds meer mensen kennen. Zeker nu we vanwege corona nog niet alles mogen, gaat het op deze manier steeds meer leven. Hoe leuk is dat!”

Leefbaarheid wijk

Van de nieuwe bewoners in de nieuwe wijk gaat iemand een thuisbakkerij beginnen. Er komt een cateraar, een rijschoolhouder, een schoonheidsspecialiste... Annemieke: “Er is iemand die kaarten maakt, iemand met een hondje vindt het leuk om samen te lopen. Mensen stellen zich voor met foto’s. Iemand heeft net een kindje gekregen, die zie ik straks als het anderhalf jaar is. Zo komt iedereen een beetje tot leven. Ik heb de plattegrond van plan Sally helemaal uitgetekend en steeds als ik iets nieuws hoor zet ik dat erbij. Zo weet ik wie waar komt te wonen. Dat deel ik weer op Facebook. ‘He, jullie worden mijn buren!’ Of: ‘Jij komt tegenover mij te wonen’ lees je dan. Het wordt een hele actieve wijk.”

Elkaar motiveren

Veel nieuwtjes worden uitgewisseld die met de bouw te maken hebben. “Iedereen is aan het plannen maken. Wat wordt jouw keuken? Hoe doe jij dat? We delen heel veel tips met elkaar. We motiveren elkaar op deze manier.”

Verzetsstrijders Plan Sally

Ook de historische achtergrond van de wijk spreekt haar aan. Het plan dankt zijn naam aan het vroegere afwerpterrein met de codenaam Sally waar geallieerden in de Tweede Wereldoorlog wapens en munitie dropten. De toekomstige straatnamen Kollislaan, Dirk Rooslaan, Miedemahof, Van Weeldenhof en Sallypad verwijzen naar verzetsstrijders die in de verzetsgroep Sally actief waren. Annemieke: “Ik lees heel veel over de geschiedenis. Heb zelfs een boekje gekocht en dat deel ik weer op onze Facebookgroep. We hebben bij de aannemer KUIN geregeld dat ieder huis een vlaggenstok met vlag krijgt. Zo kunnen wij op 4 en 5 mei gepaste eer aan de verzetsstrijders van Sally bewijzen en onze vrijheid vieren.”

Energiezuinig en duurzaam

De huizen van plan Sally zijn duurzaam en energiezuinig. Een grote plus zegt Annemieke: “Wij hebben nu ook zonnepanelen op het dak. Nul op de meter woningen vind ik heel belangrijk voor onze toekomst.” Ook West-Friesland spreekt haar aan: “De Omringdijk, de fruitbomen, de stalletjes, de steden Hoorn en Enkhuizen, de rust. Alles valt hier op zijn plaats.”

Plan Sally Wijdenes

Nieuwe bewoners kunnen zich melden bij de gesloten Facebookgroep van Annemieke, die te vinden is onder de naam plan Sally Wijdenes.

Annemieke gelukkig op eigen stukje grond.

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda