Buren nemen heft in eigen hand

Algemeen
Houd u aan uw snelheid, 30 is hard genoeg.
Houd u aan uw snelheid, 30 is hard genoeg. ((Foto: Pixabay))

GROOTEBROEK - In Grootebroek wordt in de straat Overstort veel te hard gereden. ‘Het is hier een racebaan. Het is erg onoverzichtelijk en, behalve voor veel schoolgaande kinderen, een uitdaging voor alle bewoners en passanten om de straat over te steken. Het levert vaak levensgevaarlijke situaties op”, zegt een buurtbewoner. De bewoners hebben daarom de ‘Actiegroep 30 is Zat!’ opgericht, gesteund door ruim 125 buurtbewoners. De bewoners willen dat de gemeente maatregelen neemt, maar het College van B&W reageert niet op de oproepen. Een grote groep buurtbewoners gaat op 24 juni om 14.30 uur zelf maar aan de slag om de verkeersveiligheid te vergroten.

De straat Overstort is een lange weg. Hier mag 30 kilometer per uur gereden worden. De buurtbewoners geven aan dat hier vrijwel altijd harder dan 50 wordt gereden en in een enkel geval wel 80. Het is een erg onoverzichtelijke weg met veel zijstraten. De schoolgaande kinderen moeten er dagelijks meerdere keren oversteken, zonder duidelijke oversteekplaatsen. Mensen staan geregeld minutenlang op de stoep te wachten omdat het te gevaarlijk voor ze is.

Gemeente Stede Broec had eerder al aangegeven er niets mee te zullen doen, omdat er geen geld voor zou zijn. Dat steekt de bewoners. “De gemeente reageert niét op onze oproep, laat staan dat ze eenvoudige maatregelen gaat treffen om onze buurt veiliger te maken. We nemen het heft in eigen handen!”

De bewoners gaan op 24 juni om 14.30 uur de straat op en treffen dan maar zelf maatregelen, als de gemeente het verzaakt.