Tomaten Expositie Sow to Grow

Algemeen
Tomaten zijn er in alle soorten en maten.
Tomaten zijn er in alle soorten en maten. Foto: aangeleverd

ENKHUIZEN - In het museum Sow to Grow is vanaf 6 augustus een expositie over tomaten te zien. In de voortuin en Kloostertuin staan vruchtdragende tomatenplanten. In het museum wordt ingegaan op de veredeling, de productie, voorbeelden van bestaande vruchten en de vele industriële toepassingen van tomaat voor de consument. 

Tomaten weetjes 

Tomaten dragen bij aan een gezond hart- en vaatstelsel? Ze zijn rijk aan Calcium, bevatten verschillende antioxidanten en zijn een bron van vitamine C. Naast toepassing voor directe consumptie wordt ongeveer een kwart van de mondiale tomatenproductie gebruikt voor industriële verwerking. De daarvoor speciaal ontwikkelde tomaten zijn langgerekt en bederven niet snel. De schil is heel dik en zo hard dat ze gemakkelijk lange reizen in bv. een vrachtauto kunnen doorstaan. Niet om op te bijten of te snijden. 

Heinz 2 miljoen kilo tomaten jaarlijks

Fabrikant Heinz gebruikt alleen al voor de door haar aangeboden producten maar liefst 2 miljoen ton tomaten per jaar, dat is 2.000.000.000 kg. 

Openingstijden Sow to Grow

De expositie is te zien tot en met 12 september. Westerstraat 111 in Enkhuizen. Zie voor openingsdagen en tijden www.sowtogrow.nl en Facebook. Richtlijnen voor corona gelden. Houders Museumkaart vrije toegang.

Afbeelding