Vaccinatiegraad in Enkhuizen onder landelijk gemiddelde

Algemeen
Vaccinatiebereidheid SED-gemeenten blijft achter.
Vaccinatiebereidheid SED-gemeenten blijft achter. Foto: aangeleverd

ENKHUIZEN - De vaccinatiegraad in Enkhuizen blijft behoorlijk achter bij het landelijk gemiddelde. 67 procent van de volwassenen in Enkhuizen is volledig ingeënt, tegen 77 procent landelijk.

77 procent van de volwassen Enkhuizers heeft een eerste prik gehad, tegen 85 procent landelijk. Van de 12 tot 17-jarigen is in Enkhuizen 46 procent deels gevaccineerd, en 30 procent volledig. Van alle 12-plussers ligt de vaccinatiegraad daarmee op 78 procent voor 1 prik en 64 procent voor twee prikken (volledige vaccinatie).

Drechterland

In Drechterland is 83 procent van de volwassenen gevaccineerd met 1 prik en heeft 71 procent twee prikken gehad (volledig gevaccineerd). Van de 12 tot 17-jarigen in Drechterland heeft 55 procent een prik gehad en is 39 procent volledig gevaccineerd. Van de 12-plussers heeft 80 procent een eerste prik gehad en is 68 procent volledig gevaccineerd.

Stede Broec

In Stede Broec is 81 procent van de volwassenen gevaccineerd met 1 prik en heeft 69 procent twee prikken gehad (volledig gevaccineerd). Van de 12 tot 17-jarigen in Drechterland heeft 50 procent 1 prik gehad en is 35 procent volledig gevaccineerd. Van de 12-plussers heeft 78 procent een eerste prik gehad en is 66 procent volledig gevaccineerd.

RIVM vaccinatiecijfers

Voor het eerst sinds de start van de vaccinatiecampagne heeft het RIVM gedetailleerde vaccinatiecijfers per gemeente vrijgegeven. Daaruit blijken grote onderlinge verschillen. Alle SED-gemeenten bijven achter bij het landelijk gemiddelde: in Drechterland is de vaccinatiebereidheid het hoogst en in Enkhuizen het laagst.

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda