Buitenfilm 17 en 18 september Cinema Enkhuizen & Brouwerij De Drom

Algemeen
Feest bij Cinema Enkhuizen: 6-jarig jubileum wordt met buitenfilms gevierd: waaronder de film Summer of Soul.
Feest bij Cinema Enkhuizen: 6-jarig jubileum wordt met buitenfilms gevierd: waaronder de film Summer of Soul. Foto: aangeleverd

ENKHUIZEN - Cinema Enkhuizen organiseert op vrijdag 17 september en zaterdag 18 september ter gelegenheid van het jubileum 6 jaar Cinema Enkhuizen in samenwerking met Brouwerij De Werf twee buitenfilmvoorstellingen op het buitenterras van Brouwerij De Werf Paktuinen 6 Enkhuizen.

Viering 6-jarig bestaan Cinema Enkhuizen

Op vrijdag staat de Deense film Druk (dronken) op het programma, een film waarin een groep leraren een experiment gaan doen met het gebruik van alcohol. De film won de Oscar Beste Buitenlandse film, met in de hoofdrol Mad Mikkelsen.

Zaterdag wordt het swingen bij De Brouwerij met Summer of Soul, niet eerder vertoonde beelden van een muziekfestival in 1969.

Kaartverkoop voor de buitenfilms bij Brouwerij De Werf uitsluitend via www.cinemaenkhuizen.nl Geen kaartverkoop in de Brouwerij of aan de kassa van Cinema Enkhuizen. Entreeprijs 12,50 euro. Ontvangst vanaf 20.00 uur, start film als het voldoende donker is, rond 21.00 uur.

Jubileum 6 jaar Cinema Enkhuizen

In augustus 2015 organiseerde Cinema Enkhuizen, als doorstart van Filmhuis Enkhuizen (1978), de eerste voorstelling in de Drommedaris met de film Ventoux. Omdat het in augustus 2020 niet mogelijk was om het 5-jarig jubileum te vieren kiest Cinema Enkhuizen ervoor om met twee buitenfilm stil te staan bij het jubileum. Brouwerij De Werf biedt de jubilerende organisatie een gastvrij onthaal.

Vrijdag Druk op 17 september

In Druk gaan drie middelbare school leraren een experiment aan waarbij ze de hele dag een constant en weloverwogen alcoholpromillage in hun bloed handhaven. Tijdens de eerste periode van het experiment komen de uitgebluste docenten weer tot leven, maar het dagelijks gedoseerd alcoholgebruik heeft op termijn toch grotere gevolgen.

Summer of Soul op zaterdag 18 september

Zaterdagavond 18 september start de projector rond 21.00 uur voor de heerlijke muziekfilm Summer of Soul. Summer of Soul is een ode aan een vergeten muziekfestival uit 1969. Gedurende zes weken werd in de zomer van 1969 het Harlem Cultural Festival gehouden in Mount Morris Park. De opnames van het festival zijn nooit meer gezien of vertoond, tot nu. Met concertoptredens van onder anderen B.B. King, Nina Simone, Sly & The Family Stone, Gladys Knight & The Pips en Stevie Wonder. Stil blijven zitten is deze avond niet mogelijk.

DRUK in de open lucht: vrijdag 17 september in Enkhuizen.
Nina Simone performs at the Harlem Cultural Festival in 1969, featured in the documentary SUMMER OF SOUL. Photo Courtesy of Searchlight Pictures. © 2021 20th Century Studios All Rights Reserved

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda