Expositie bibliotheek Hoogkarspel

Algemeen
Kunstwerk van en va nde cursisten.
Kunstwerk van en va nde cursisten. Foto: aangeleverd

HOOGKARSPEL - De cursisten uit de lessen gemengde techniek van De Blauwe Schuit exposeren hun werken in de bibliotheek van Hoogkarspel. De serie werken is gebaseerd op het nummer Dansen aan de zee van de Nederlandse band Bløf. De werken zijn te bezichtigen in de bibliotheek tot en met 15 januari 2022.

De Blauwe Schuit is het kunst- en cultuurcentrum van West-Friesland. Zij bieden creatieve en kunstzinnige workshops en cursussen aan voor particulieren, bedrijven en onderwijs. Bij De Blauwe Schuit is een breed scala aan cursussen mogelijk, van schilderen, beeldhouwen tot sieraden maken, fotografie en dans. 

Dansen aan de zee van Bløf 

In de lessen gemengde techniek van docente Thea Brouwers is de serie werken ‘Vrij’ ontstaan, welke geïnspireerd zijn op het nummer Dansen aan de zee van de poprockband Bløf. Elke cursist heeft het nummer als uitgangspunt genomen, met extra aandacht voor de rokken van de dansers die waaien in de wind. Er is gewerkt met gemengde technieken, waarbij de cursisten vrij waren om te werken met diverse materialen en collagetechnieken. De materialen die terugkomen in de werken zijn onder andere acrylverf, ecoline en verschillende soorten papier; waaronder tissues, karton, fotomateriaal, maar ook diverse soorten stof. 

Westfriese bibliotheken

Kijk op www.westfriesebibliotheken.nl voor de actuele openingstijden en de bezoekersrichtlijnen. Meer informatie over De Blauwe Schuit, het cursusaanbod en de docenten vindt u op www.blauweschuit.nl.

Deel van werk van cursist.

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda