Martinus opent pop up camping

Algemeen
Leerlingen uit de bkk 1 klas zijn al helemaal klaar voor de Pop Up camping.
Leerlingen uit de bkk 1 klas zijn al helemaal klaar voor de Pop Up camping. Foto: aangeleverd

GROOTEBROEK - De Martinus Pop Up Camping opent donderdag 23 september haar deuren voor de eerstejaars leerlingen. Na een periode van wennen aan een nieuwe school sluiten de leerlingen hun introductieperiode af met leuke workshops, een spooktocht, een eerste schoolfeest en een overnachting op de pop up schoolcamping.

Spannende overstap basisschool naar voortgezet onderwijs

“Een nieuwe omgeving, nieuwe leraren, nieuwe klasgenoten en andere vakken. Het is voor kinderen een hele stap en vaak ook best spannend om van de basisschool naar de middelbare school te gaan”, vertelt sectordirecteur vmbo Jan Jacob Jaasma. Om kinderen te helpen bij deze overstap, is er al voor de zomervakantie een kennismakingsmiddag waarbij de kinderen de school en hun nieuwe klasgenoten alvast wat beter leren kennen. Na de zomervakantie start de echte introductie met leuke kennismakingsactiviteiten. Om deze introductieperiode groots af te sluiten, organiseert de school nu voor het eerst de Martinus Pop Up Camping.

Faciliteiten op Martinus Grootebroek

Waar een aantal eindexamenklassen op kamp gingen elders in het land, houdt de school deze activiteit bewust dicht bij huis. Jaasma: “Als je de school goed wilt leren kennen, is het wel zo praktisch als je dan ook in die school bent. Daarnaast hebben we met al onze faciliteiten natuurlijk ook alles in huis om er op en om ons school een geweldig feest van te maken”.

Vol programma op de camping

‘s Middags worden eerst de tenten opgezet en het kampeerterrein verkend. Er komt een centrale verzamelplaats waar kinderen wat kunnen drinken, elkaar kunnen treffen, spelletjes kunnen doen, muziek kunnen maken of gewoon even kunnen relaxen. Een duik nemen in een reuze ballenbak behoort ook tot de mogelijkheden. Voor alle kinderen staat ook een workshop op het programma: van klimmen in het klimbos tot koken of een dj workshop. Na een gezamenlijke maaltijd is het tijd voor een spooktocht, een film en het eerste schoolfeest. “Ik weet niet of er die nacht veel geslapen wordt, maar ‘s morgens na de ochtendgymnastiek en het ontbijt wordt de camping weer opgebroken en kunnen de kinderen thuis uitrusten en nagenieten”, aldus Jaasma.

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda