Harddraverij Enkhuizen: gaat definitief door

Algemeen
Harddraverij Enkhuizen altijd druk bezocht.
Harddraverij Enkhuizen altijd druk bezocht. (Foto: Rodi Media)

ENKHUIZEN - Gaat het door, of niet? De hele dag hangt de spanning in de lucht. Vanmiddag is besloten dat de harddraverij Enkhuizen definitief doorgaat op donderdag 23 september. De kogel is daarmee door de kerk.

Al eerder werd vandaag bekend dat de draverij in Medemblik maandag 20 september doorgaat. De burgemeester van Medemblik maakt een uitzondering voor dit ‘uniek en cultuurhistorisch belangrijk evenement’.

Westfriese evenementen gaan door

De gemeente Medemblik benadrukt dat de ontheffing die hier speciaal voor is afgegeven ’onder strenge voorwaarden en met ruime veiligheidsinzet’ is. Formeel wordt de anderhalvemeter maatregel pas met ingang van 25 september afgeschaft, bleek na de persconferentie van dinsdagavond. In Medemblik was het gemaakte voorbehoud glashelder. Als de anderhalvemeterregel ten tijde van de harddraverij nog geldt, dan gaat het evenement niet door. Na de persconferentie van dinsdagavond werd duidelijk dat pas met ingang van 25 september van deze coronamaatregel wordt afgestapt. 

Mark Veen, voorzitter Harddraverij Enkhuizen: “Wij trekken op met Medemblik”

Toch is Medemblik hiervan afgeweken. Zij hebben maandag 20 september hun feestje. En Enkhuizen dus donderdag 23 september! Voorzitter Mark Veen zei er vanmorgen al dit over: “Wij trekken op met Medemblik.”

Harddraverij Enkhuizen altijd druk bezocht.

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda