Verrassend najaarconcert in De Triangel Venhuizen

Algemeen
Trio tarantella en gastzangeres.
Trio tarantella en gastzangeres. (Foto: Looijesteijn.nl)

VENHUIZEN - Drie Noord-Hollandse musici presenteren zondagmiddag 17 oktober ‘Tarantella speciaal’, met twee gastspelers in de NH Kerk/ CC De Triangel in Venhuizen. Met in acht name van de huidige coronamaatregelen kan er eindelijk weer een concert in deze prachtige kerk gegeven worden. De welluidende basis van het trio klinkt door in dwarsfluit, vleugen en klarinet, waarbij extra klankkleur verleend wordt door een cello en sopraan.

Pianist Wim Rijnsburger, klarinettist Joop Klaassen en fluitiste Annet Westerink vormen sinds 2012 een trio. Ze zijn professionele musici, die vooral het plezier in het muziek maken als doel hebben. Het repertoire is heel gevarieerd en tussen de stukken door wordt er iets over de muziek verteld en in een historische en muziektheoretische context geplaatst. Klassieke werken van Mozart, Brahms, Fauré, Saint-Saëns, Grieg en Debussy, worden afgewisseld met het moderne genre.

Recent is het ‘Concertino’ van Ernest Bloch ingestudeerd, een laat (1951) en verrassend origineel neoclassicistisch werk van deze in Zwitserland geboren componist. Dit stuk begint met een vrolijke melodie, modaal van karakter, dat door de afwisselingen van klarinet en fluit steeds speelser wordt. Na het koraalachtige bezinnende middendeel volgt een vrolijke fuga, welke gaandeweg hoekiger wordt en onverwacht op humoristische wijze eindigt. Trio Tarantella werkt regelmatig samen met gastmusici, waarmee een leuk en gevarieerd programma aangeboden wordt: ‘Tarantella Speciaal’. Voor de huidige optredens is sopraan Marja Schmitz gevraagd om een paar mooie vocale stukken samen met het trio uit te voeren, zoals ‘Der kleine Sandmann bin ich’ uit de opera Hänsel und Gretel van Humperdinck. Op het programma staat o.a. de Trio Sonate BWV 1038 van Bach. Voor dit stuk is cellist Olof Spaan bereid gevonden om de prachtige continuo partij te spelen. Toegang: € 12,50. Jongeren tot zestien jaar: € 6,50. Pinnen kan. 

Meer info of reserveren via: www.triangel-venhuizen.nl

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda