Bach in nieuw jasje in Hoogkarspel en Berkhout

Algemeen
Enrico Kors op de voorgrond.
Enrico Kors op de voorgrond. (Foto: aangeleverd)

De muzikale voorstelling Rockin’Bach bestaat uit muziekstukken van Bach, gezongen door het projectkoor van Hoebe Muziekprojecten en solist Enrico Kors. Zij worden begeleid door een negenkoppig orkest, bestaande uit amateur- en professionele muzikanten. 

Frank Hoebe arrangeerde alle stukken, geÏnspireerd door rock- en popmuziek . De combinatie van rockinvloeden en de klassieke muziek van Bach is heel bijzonder. Solist Enrico Kors heeft een stem die daar uitstekend bij past. Het Avé Maria, Air en Jesu Joy en andere muziekstukken van Bach in een nieuw jasje gestoken.

De muziekstukken worden afgewisseld met driestemmig gezongen vertellingen, waarin het leven van Bach wordt verteld. De teksten hiervoor zijn geschreven door Mariken Elsen.

Tijdens de voorstellingen wordt samengewerkt met accordeonvereniging Con Zelo uit Hoogwoud en muziekvereniging Dr. Nuijens uit Hoogkarspel, die zowel voor als na de pauze een aantal bewerkingen van Bach ten gehore brengen.

Nieuwsgierig geworden? Kom 30 oktober naar de Berkhouterkerk in Berkhout of 13 november naar de Laurentiuskerk in Hoogkarspel. Beide keren begint het optreden om 20.00 uur. Kaarten bestellen kan via hoebereserveringen@gmail.com of bel 0229-563430. Een kaart kost 12,50 euro in de voorverkoop en 15, euro aan de zaal. Let op, neem de coronacheck-app mee.