Eerste orgelconcerten Westerkerk

Algemeen
Orgel Westerkerk Enkhuizen weer bespeelbaar.
Orgel Westerkerk Enkhuizen weer bespeelbaar. Foto: aangleverd

ENKHUIZEN - Komende zaterdag vindt het eerste concert plaats op het nieuwe orgel in de Westerkerk. Uitsluitend voor genodigden, maar een week later: zondag 24 oktober is er een concert dat voor iedereen toegankelijk is.

Hoe klinkt dat nieuwe orgel nou? Dat is wat iedereen wil weten! Binnenkort klinken na vele jaren weer authentieke orgelklanken door de Westerkerk van Enkhuizen. Deze klanken komen uit het nieuwe orgel dat Verschueren Orgelbouw in de schitterende 16e eeuwse orgelkas bouwt. Nu het bovenwerk van het orgel kan spelen, is het tijd om het ook te gaan gebruiken. Het eerste concert vindt plaats op zaterdag 16 oktober. Ton Koopman speelt dan op het orgel voor genodigden.

Nieuwe orgel Westerkerk

Iedereen is welkom bij het tweede concert, dat op zondag 24 oktober om 15.30 plaatsvindt. Het orgel wordt dan bespeeld door Theo Jellema. De toegang is gratis. Bezoekers worden verzocht zich van te voren aan te melden via bureau@westerkerkenkhuizen.nl. Een bijdrage na afloop wordt op prijs gesteld, want het orgel is nog lang niet af. De fondsenwerving voor het hoofdwerk gaat gewoon door. Ivm. met coronamaatregelen moet iedereen bij binnenkomst zijn corona QR-code tonen. Meer informatie op www.westerkerkenkhuizen.nl.

Orgel in de steigers.