De 40MM keert 93.000 euro uit aan 93 projecten

Algemeen
Wandelen voor het plezier en er geld mee ophalen voor goede doelen: dat is 40MM.
Wandelen voor het plezier en er geld mee ophalen voor goede doelen: dat is 40MM. Foto: archief Rodi Media

VENHUIZEN - De 40MM (40.000 meter mars) is de sponsorwandeltocht in West-Friesland die sponsorgeld bijeen brengt om verschillende projecten in de minder ontwikkelde landen te ondersteunen. Geheel georganiseerd door vrijwilligers wordt al het sponsorgeld besteed aan de projecten. Dit jaar keert 40MM 93.000 euro uit aan 93 projecten.

40MM volgend jaar: 28 mei 2022

Dit jaar verliep net als vorig heel anders dan normaal. De 48e editie van de 40MM kon niet plaatsvinden en daarom koos de organisatie ervoor dat iedereen lokaal kon wandelen middels het gebruik van een app. Dit is massaal gedaan door vele creatieve wandelaars. “Zo zijn we met elkaar toch in de mogelijkheid geweest om iets voor alle goede doelen te kunnen betekenen, vooral in deze moeilijke tijden kunnen alle projecten deze hulp goed gebruiken”, aldus de organisatie.

Dit jaar krijgen 93 projecten ieder een financiële bijdrage van 1.000 euro van de Stichting 40MM. Met al deze projecten wordt contact gehouden door de verschillende werkgroepen en contactpersonen in West-Friesland. “Zo kunnen we er zeker van zijn dat al het geld goed wordt ingezet en krijgen we ook veel terugkoppeling over de besteding hiervan. Dit is altijd erg mooi om te zien.”

Besteding sponsorgelden 40MM

De 93 projecten besteden het sponsorgeld aan lokale, kleinschalige projecten die voor een structurele verbetering zorgen. Voor een overzicht van alle werkgroepen uit heel West-Friesland en de verschillende projecten welke ondersteund worden, zie de website 40mm.nl.

Besteding gelden Rabo ClubSupport

Dit jaar is 40MM als grote winnaar uit de bus gekomen van Rabo ClubSupport. 40MM ontving maar liefst een bedrag van 2.716,37 euro. Dit bedrag wordt gebruikt om de website te moderniseren. De organisatie dankt iedereen hartelijk voor het uitbrengen van een stem aan 40MM.

De 40MM in 2022

Een groep enthousiastelingen van de diverse werkgroepen en het bestuur zijn al druk bezig om de 49e editie van de 40MM weer tot een groot succes te maken. Het bestuur hoopt dat na twee jaar geen echte wandeling de wandeling door kan gaan zoals iedereen gewend is: een dag met leuke stempelposten, gezellige mensen en een mooie route door het mooie Venhuizen en omstreken.

Bij het wandelen geldt ‘meedoen is belangrijker dan uitlopen’, dus een klein stukje wandelen is al prima. De 40MM is er om saamhorigheid te bevorderen met alle mensen in de minder bedeelde landen. Alle betrokkenen (wandelaars, sponsors, vrijwilligers) doen hier graag een stapje meer voor.