Gabberweek krijgt 10.000 euro subsidie

Algemeen
Jongeren helpen bij de organisatie van de Gabberweek.
Jongeren helpen bij de organisatie van de Gabberweek. Foto: Aangeleverd

REGIO - Stichting Gabberweek krijgt een bijdrage van 10.000 euro van het VSB Fonds voor het doorontwikkelen van het project Jeugd en Gezin. De projectgroep Jeugd en Gezin van de Gabberweek wil graag nieuwe deelnemers uit minder financieel draagkrachtige gezinnen, aan dit project mee laten doen. De Gabberweek is voor jongeren uit onder andere Opmeer, Medemblik, Enkhuizen, Stede Broec en Koggenland.

Geef je nu op voor de krokusvakantie 2022

Kinderen uit de gemeenten Opmeer, Medemblik, Enkhuizen, Stede Broec, Koggenland en de dorpen Winkel en Nieuwe Niedorp kunnen deelnemen aan de activiteiten van de Gabberweek die in de krokusvakantie in 2022 plaatsvindt. Er is ook vervoer voor activiteiten die wat verder weg zijn. De activiteiten varieren van een bezoek aan Ajax, sterrenwacht Orion, pizzabakken bij een pizzeria in Amsterdam, bowlen, schaatsen en servies schilderen.

Syrische jongeren helpen mee

Dit jaar hebben drie Syrische jongeren meegeolpen met de organisatie van de Gabberweek. Stichting Gabberweek is in 1996 opgericht door jongerenwerker Wiebo Beenen. “Ik was toen jongerenwerrker in Opmeer. Steeds als ik ergens was, werd er in een andere dorp gevraagd: waar ben je? Zo kwam ik op het idee dat er iets moest komen op hetzelfde moment voor alle dorpen en de minder draagkrachtige inwoners.”

Gabberweek activiteiten voor kinderen in basisschoolleeftijd

Jaarlijks organiseerd stichting Gabberweek in de krokusvakantie, meestal in februari, minimaal vijf dagen lang een programma met allerlei activiteiten voor gezinnen en kinderen in de basisschoolleeftijd. Beenen: “Het streven naar inclusie om zo het credo van het VSB fonds na te streven - iedereen doet mee - is voor het bestuur van de stichting Gabberweek van groot belang.”

Opgeven voor de Gabberweek 2022

Kinderen en gezinnen kunnen zich vanaf nu inschrijven voor de Gabberweek in februari 2022 via de website www.gabberweek.nl.