Naast vele leuke activiteiten leren bezoekers hoe het er op de boerderij nou echt aan toe gaat.
Naast vele leuke activiteiten leren bezoekers hoe het er op de boerderij nou echt aan toe gaat. ((Foto: aangeleverd))

Dagje bij de Boer Dag

REGIO - Boerenbedrijven die aangesloten zijn bij de coöperatie van Beemster kaas, openen zondag 7 april (vanaf 11.00 uur) hun erf en staldeuren voor publiek onder de noemer 'Dagje bij de Boer Dag'. De families nodigen iedereen van harte uit om te komen kijken op hun boerderijen. Ontdek hier de koeien, het prachtige Noord-Hollandse landschap, de stallen, het melken, de hooiberg en nog veel meer. In Schellinkhout doet de familie Kooijman mee aan deze Dagje bij de Boer Dag.

Is het waar dat koeien bijna niet slapen? Is dat niet vies, herkauwen? En kan een koe eigenlijk gelukkig zijn? Kom van alles te weten over onze geliefde grazers tijdens de jaarlijkse Beemster Dagje bij de Boer Dag. Naast vele leuke activiteiten leren bezoekers hoe het er op de boerderij nou echt aan toe gaat en waarom koeien de meest bijzondere dieren ter wereld zijn. Kom met de hele familie langs en beleef een heerlijke dag op de boerderij. Iedere boerenfamilie heeft zijn eigen originele programma bedacht.

Tijdens Dagje bij de Boer Dag staat het thema 'Hoe is het om boer te zijn' centraal. Zo wordt op iedere locatie een informatieve speurtocht georganiseerd en zijn er verschillende 'wist je datjes' op het erf te vinden. Op het terrein van familie Kooijman in Schellinkhout kunnen bezoekers cheeseburgers proeven met het vlees van hun eigen dubbeldoelkoeien en rondrijden op de koe-ad over het land.

Bezoekers zijn 7 april van harte welkom tussen 11.00 en 16.00 uur aan de Dorpsweg 52 in Schellinkhout. Kijk voor het uitgebreide programma bij alle boerderijen op www.dagjebijdeboerdag.nl.

Meer berichten