Frans Schraal heeft er zin in om te beginnen aan zijn werkzaamheden als wijkagent.
Frans Schraal heeft er zin in om te beginnen aan zijn werkzaamheden als wijkagent. (Foto: Aangeleverd)

Nieuwe wijkagent voor Drechterland

REGIO - Drechterland heeft een nieuwe wijkagent voor de dorpen Venhuizen, Hem, Oosterleek, Wijdenes en Schellinkhout. Frans Schraal houdt per 1 januari van dit jaar toezicht op dit gebied en werkt eraan om deze wijk veilig en leefbaar te houden.

Frans Schraal heeft er zin in om te beginnen aan zijn werkzaamheden als wijkagent; "Als wijkagent ben ik in de wijk te vinden. Ik wil graag aanspreekbaar zijn voor de mensen, want zij weten als geen ander wat er speelt en leeft in hun wijk. Zij zijn de ogen en oren van de politie."
Buurtbewoners kunnen met structurele problemen en wijk gerelateerde vragen bij Frans Schraal terecht; "Ik voer mijn werkzaamheden uit vanaf het basisteam Hoorn. Ik ben te bereiken via het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) en te volgen op twitter @POL_Schraal. Als ik niet aanwezig ben, kunnen buurtbewoners een bericht voor mij achterlaten. Bel voor spoedgevallen altijd met 112."

Taken

De wijkagent is verantwoordelijk voor de totale politiezorg binnen zijn wijk. Hij richt zich op de aanpak van sociale problemen, maar ook op zaken als overlast, criminaliteit, milieu en verkeer. In samenwerking met collega's van de surveillancedienst, recherche, milieu en jeugd werkt de wijkagent voortdurend aan het verbeteren en vergroten van de veiligheid in de wijk of buurt. De wijkagent onderhoudt contact met externe partners, zoals de gemeente en maatschappelijke organisaties. Met deze organisaties worden problemen besproken en wordt overlegd hoe deze adequaat aangepakt kunnen worden, en door wie. Ook dan is informatie uit de buurt van essentieel belang. Vragen, tips of opmerkingen over de veiligheid in de buurt of wijk? Neem dan gerust contact op met de wijkagent.

Kijk op www.politie.nl

Op www.politie.nl, onder het kopje Mijn buurt, is alle informatie te vinden over de wijk en welke wijkagenten waar actief zijn.

Meer berichten