Autocross Venhuizen

VENHUIZEN - De jaarlijkse Autocross van Venhuizen vindt zondag 30 juni vanaf 12.00 uur plaats. Vele coureurs in diverse klassen strijden om de punten en de koppositie in het Noord-Hollands Kampioenschap. Het terrein is vanaf 11.00 uur toegankelijk voor publiek.

De coureurs strijden in de Standaard-, Dames standaard-, Super standaard-, Rodeo- en de Verstevigde klasse. Tevens zijn de kever- en jeugdcoureurs ook weer van de partij. Jongeren mogen al vanaf twaalf jaar meedoen in de jeugdklasse. Voor elke klasse gelden andere regels waar de auto's aan moeten voldoen. Voorafgaand aan de cross worden de auto's gekeurd.

Het Noord-Hollands kampioenschap bestaat uit vier crossen: Wervershoof, Winkel, Midden-Beemster en Venhuizen. Als enige cross van het Noord-Hollands kampioenschap rijden de coureurs in Venhuizen met transponders. Met behulp van de transponders is de organisatie in staat om op een 16,5 vierkante meter groot LED-scherm het publiek tijdens de rit te informeren over de strijd. De posities en rondetijden verschijnen op het scherm.
Inschrijven voor deelname aan de cross kan nog tot zaterdag 29 juni (18.00 uur) via www.autocrossvenhuizen.nl.

Meer berichten