In de meer dan honderd uitgeholde nestgaten broedt al twee zomers een kolonie oeverzwaluwen.
In de meer dan honderd uitgeholde nestgaten broedt al twee zomers een kolonie oeverzwaluwen. ((Foto: Douwe Greydanus))

Drachterveld-rondwandeling

OOSTERBLOKKER - De oeverzwaluwen zijn er weer! Wordt het weer een broedsucces? Zondag 26 mei start om 10.00 uur onder leiding van IVN-gidsen een Drachterveld-rondwandeling bij het Wijzenddijkje in Oosterblokker. Vanaf het dijkje en de heuvel hebben wandelaars een goed zicht op dit fraaie gebied, maar wandelend rondom de plas zie je toch het meest.

In 2017 is hier een achttien meter lange betonnen oeverzwaluwwand gebouwd. In de meer dan honderd uitgeholde nestgaten broedt al twee zomers een kolonie oeverzwaluwen. Deze insectenetende vliegkunstenaars storen zich niet aan het publiek als die zich op gepaste afstand houdt. De gidsen vertellen ieder hun specifieke verhaal over de historie en het beheer van dit gebied, de bloemen en planten en de vele (water)vogels. Een vrijwillige bijdrage voor IVN West-Friesland is welkom.

De locatie is per fiets uit twee richtingen van het Wijzendijkje bereikbaar. De ontmoetingsplek is bij het hek van ingang Het Drachterveld bij Blokker, voorbij Wijzenddijkje 9. Neem per auto de afslag Noorderdracht nabij de molen van Blokker.

Meer berichten