Foto: aangeleverd

75 blije gezichtjes op Pancratius

OOSTERBLOKKER - Ruim 75 blije gezichtjes waren woensdag 30 januari te zien op basisschool Pancratius in Oosterblokker. Voor alweer het derde jaar op rij kwam de modelspoorclub Alkmaar samen met Els en Bert Dubbelman langs, op uitnodiging van orthopedagogisch dagcentrum (ODC) de Carrousel. 

De kindermodelspoorbaan en de grote 'Thomas de trein'-baan stonden dit jaar klaar voor de kleuters van basisschool Pancratius en de kinderen van ODC de Carrousel. Er werd volop genoten van alle details die te zien waren bij de modelbaan en van Thomas de trein die zelf bestuurd kon worden. Waar sommige kinderen met grote ogen om zich heen keken, stonden andere al direct vooraan. Met een machinistpet op kon er niet gewacht worden om de treinen te besturen. Alle kinderen hebben weer een prachtige dag gehad.
ODC de Carrousel heeft binnen de basisschool een eigen lokaal waar kinderen met een verstandelijke of meervoudige beperking naar school kunnen. Naast de hoofdlocatie in Hoorn heeft de Carrousel inmiddels vier 'samen naar school klassen', die allen gevestigd zijn binnen een basisschool. Samen spelen en leren, van elkaar en mét elkaar is het uitgangspunt.
De Carrousel bedankt de modelspoorclub Alkmaar en Els en Bert Dubbelman opnieuw voor hun inzet en komst. Meer informatie over de modelspoorclub: info@modelspoorclubalkmaar.nl.

Meer berichten