Woonbeton en schuimbeton: de perfecte combinatie

  Bedrijf in Beeld

OBDAM - Schuimbeton West is een professioneel schuimbeton- en vloerenbedrijf, gevestigd in Obdam. Zij zijn gespecialiseerd in het leveren, storten en afwerken van schuimbetonvloeren zonder of met vloerverwarming.  Zowel particulieren als bedrijven kunnen hier terecht. Of het nu gaat om een duurzame fundatievloer van schuimbeton, een hoogrendementsvloer van kompozyt of anhydriet, een strakke woonbetonvloer of een stoere woonbeton; Schuimtbeton West is dan het goede adres. Elke opdracht, in welke regio dan ook, kan het bedrijf uitvoeren. 

Met schuimbeton onder de vloer wordt eerst gezorgd voor de perfecte vloer- en bodemisolatie. Vocht-, tocht- en schimmelproblemen zijn verleden tijd. Vervolgens komt over het schuimbeton een dekvloer. In de meeste gevallen is dit een dekvloer van anhydriet, magnesiet of woonbeton. Anhydriet is geen eindvloer, maar vormt wel de perfecte basis voor het aanleggen van een traditionele vloerbedekking zoals parket, laminaat, pvc of een PU-vloer. Ook magnesiet is geen eindvloer, en wordt vooral gebruikt in panden waar de vloerconstructie niet veel gewicht mag dragen. Een woonbetonvloer is wél een eindvloer: hier kan direct op gewoond worden. Desgewenst legt Schuimbeton West ook vloerverwarming aan. Deze is uitstekend te combineren met de nieuwe vloer.

Schuimbeton

Doordat schuimbeton vloeibaar is, verspreidt het zichzelf over de ruimte. Hierdoor bereikt schuimbeton alle gaten en kieren. Wanneer schuimbeton uithardt, vormen zich in het beton allemaal kleine luchtbelletjes - vandaar de naam schuimbeton. Het is erg goed bestand tegen vorst, en krimpt ook bijna niet. Schuimbeton heeft nog veel meer voordelen en kan op veel verschillende manieren worden gebruikt. 

Dekvloer van anhydriet

Is een betonnen vloer het niet helemaal? Kies er dan voor om een dekvloer van anhydriet op het schuimbeton aan te brengen. Op deze vlakke dekvloer kan vervolgens een traditionele eindvloer aangebracht worden, bijvoorbeeld een onderhoudsvriendelijke houten vloer met karakter. Hout is namelijk prima te combineren met schuimbeton. Maar ook laminaat, pvc, tegels of tapijt kunnen perfect op een dekvloer van anhydriet worden gelegd. 

Woonbetonvloer

De vloer bestaat uit een mix van pigmenten, water en mineralen en is een milieuvriendelijk product. Woonbeton is slijtvast, ondoordringbaar, eenvoudig schoon te houden en geleidt ook uitstekend de warmte van vloerverwarming. 

Designcombinaties 

De vloeren geven iedere ruimte een unieke uitstraling. Door de vloeren te combineren met stoere designmeubelen, ontstaat een heel authentieke sfeer. Partner DecoCrete levert bijvoorbeeld fraaie betonnen keuken- en tafelbladen. Maar ook hout en rvs zijn perfect te combineren met woonbeton. Inspiratie opdoen voor designcombinaties? Neem dan eens een kijkje in de showroom aan Meiland 17 in Obdam. Openingstijden: maandag tot en met vrijdag 9.00 tot 17.00 uur, zaterdag 10.00 tot 15.00 uur. 

Meer informatie: https://woodstock-vloeren.nl/schuimbeton-2/ en https://schuimbetonvloer.nl/ .

Meer berichten