Informatiebijeenkomst in Oosterleek over seksueel misbruik

Nieuws

OOSTERLEEK - 'Seksueel misbruik en de effecten daarvan op het latere leven'; dit onderwerp staat centraal tijdens een informatiebijeenkomst die zondag 24 november gehouden wordt in het kerkje van Oosterleek.

Het is een onderwerp waar niet makkelijk over gesproken wordt. "De schaamte is vaak groot, zeker bij mannen", aldus Rogier van Luijk, die samen met Jan Gunther de bijeenkomst verzorgt. Daarbij is er weinig goede kennis over de schade en de gevolgen van seksueel misbruik. "En zeer weinig over het verwerkingsproces. Wij willen hierover goede informatie verspreiden."
Deze informatie is gebaseerd op het boek ‘Traumaseksualiteit’ van Peter John Schouten. Als hulpverlener werkte hij ruim dertig jaar met mannen die in hun jeugd seksueel misbruikt zijn. Hij ontwikkelde een methodiek om dit trauma op volwassen leeftijd alsnog te verwerken. De bijeenkomst is bedoeld voor (familie van) slachtoffers, getuigen of andere betrokkenen. Ook hulpverleners die zich meer willen verdiepen in dit onderwerp zijn welkom. Gunther en van Luijk zijn beide ervaringsdeskundige en als traumaseksuoloog geschoold bij Schouten.
De bijeenkomst op zondag 24 november is van 13.30 tot 17.30 uur. Kosten zijn tien euro. Aanmelden kan tot en met woensdag 20 november via: info@traumaseksuologie.info

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda