'De wereld rond op de fiets'
Muzikale fietstocht langs kerken in Drechterland

  Nieuws
Loes Siedenburg, Lies van der Spek, Gerard van der Vliet en Jaap Visser (v.l.n.r.) van Drechterland Mondiaal fietsen langs de Theresiakapel in Hem, een van de deelnemende kerkjes. (archieffoto Vincent de Vries/RM)
Loes Siedenburg, Lies van der Spek, Gerard van der Vliet en Jaap Visser (v.l.n.r.) van Drechterland Mondiaal fietsen langs de Theresiakapel in Hem, een van de deelnemende kerkjes. (archieffoto Vincent de Vries/RM) (rodi.nl)

REGIO - De werkgroep Mondiale Cultuur van Drechterland Mondiaal organiseerde vorig jaar voor het eerst een muzikale fietstocht langs vier kerkjes in Drechterland. Dit was een groot succes: bijna tweehonderd mensen namen hieraan deel. Reden om het dit jaar nóg eens te doen. Zondag 15 juli treden in vier kerken in de gemeente Drechterland muziekgroepen op vanuit verschillende landen. De concerten beginnen om 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur en duren twintig minuten. Er is dus voldoende tijd om alle kerken te bezoeken. Deelnemers kunnen starten waar ze willen en zelf de route bepalen.


In Oosterblokker is de katholieke kerk enige tijd buiten gebruik en dus moest naar een andere kerk uitgeweken worden. Het Behouden Huys in Hoogkarspel is verkocht. Dit betekent dat er nu in Oosterblokker gekozen is voor de Pancratiuskerk, Oosterblokker 98 in Oosterblokker en in Hoogkarspel voor de PKN kerk, Raadhuislaan 24 in Hoogkarspel. De Theresiakapel, Hemmerbuurt 142 in Hem en de PKN kerk, Dr. Nuyensstraat 24 in Westwoud, zijn ook dit jaar weer het podium voor twee muziekgroepen. Gezien de enthousiaste reacties van vorig jaar geeft ook nu de familie Kiambe uit Congo acte de présence. Zij staan dit jaar in Hoogkarspel. De groep Salto brengt muziek uit Suriname en treedt op in Oosterblokker. De groep Tamilamutham komt met muziek uit Sri Lanka in de Theresiakapel in Hem. Ten slotte laat de groep Boys, Harmony and Soul horen waarom zij al eerder mochten optreden in De Wereld Draait Door en bij Pauw & Witteman. De groep treedt op in Westwoud.
Bij de kerk waar een deelnemer start, is een passe-partout aan te schaffen voor vijf euro. Deze geeft dus toegang tot alle vier kerken. Hierbij is koffie inbegrepen. In elke kerk is een stand van stichtingen te vinden die een project in ontwikkelingslanden uitvoeren. Dit zijn stichting Kartini met een project in Indonesië, stichting Zikomo met een project in Malawi en stichting June met een project in Gambia. Ten slotte is in een van de kerken de Wereldwinkel uit Stede Broec aanwezig. Zij presenteren zich en geven de bezoekers informatie over hun doelstellingen en werkzaamheden.
Vorig jaar was het heel mooi fietsweer en de verwachting is dat het ook dit jaar goed weer wordt. Mocht het onverhoopt tóch geen mooi weer zijn: de concerten gaan gewoon door en de route kan eventueel ook per auto afgelegd worden.

Meer berichten