Drechterland zet in op fietspreventie
'Geef je fiets niet cadeau, gebruik een extra slot'

  Nieuws
(Foto: Adobe Stock)
(Foto: Adobe Stock) (rodi.nl)

HOOGKARSPEL - De gemeente Drechterland zet in op bewustwording rondom fietsendiefstal bij station Hoogkarspel. Het stationsgebied heeft al enige tijd de aandacht bij de gemeente en de politie. Burgemeester Michiel Pijl: “Hoewel er al een dalende lijn zichtbaar is in het aantal fietsdiefstallen, vinden we dat we nog meer moeten doen om het aantal te verminderen. Bewustwording is daar een belangrijk onderdeel van. Maar ook het tegengaan van vandalisme.”

De komende periode surveilleren de opsporingsambtenaren (BOA’s) extra uren rond het station. Daarnaast organiseert de gemeente in samenwerking met de politie een actiedag om fietsers extra bewust te maken op fietsendiefstal. Voorafgaand aan de actiedag gaat de gemeente ook de aanwezige fietswrakken verwijderen van het station. Immers, een opgeruimd station draagt bij aan minder vandalisme en vernielingen.

Actiedag

Donderdag 18 oktober staat er een tekstkar bij het station en is er een preventieteam aanwezig rondom het stationsgebied in Hoogkarspel. Het team, bestaande uit drie personen, geeft voorlichting over de fiets en alle daarmee samenhangende zaken. Zo controleert het team fietsen op diefstal met behulp van DPC-reader en RDW, geeft het team informatie over sloten en het ART-keurmerk, graveren ze fietsen met een uniek nummer en laten de teamleden de fietsbezitters zelf de status van zijn/haar fiets controleren en geven tips om de fiets goed vast te zetten. Ook worden folders, graveerstickers en zadelhoesjes uitgedeeld. Burgemeester Michiel Pijl brengt deze dag een bezoekje aan het station en helpt een handje mee met de bewustwordingscampagne.

Meer berichten