Prijsvraag

Win: unieke Oranje-boekenserie met portretten van spelers

Oranje
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Een unieke serie van 11 bewaarboekjes waarin de beste Oranje-spelers ooit zijn geportretteerd is momenteel overal te koop en te bestellen. Zowel als los deel (€ 4,95) als alle 11 tegelijk in een luxe cassette (€ 49,95). Exclusief voor de lezers van Rodi Media verloten we 10 cassettes!

Wie is de beste Oranje-keeper ooit: Jan van Beveren of Edwin van der Sar, Eddy Pieters Graafland of Frans de Munck? Of toch Jan Jongbloed die in twee WK-finales het doel van het Nederlands elftal verdedigde? De beste voorstopper van Oranje, is dat Jaap Stam, Frank Rijkaard of Matthijs de Ligt misschien? En de beste vrije verdediger Virgil van Dijk of Ronald Koeman? Of Rinus Israel, Ruud Krol of Frank de Boer? De beste linkshalf ooit van het Nederlands elftal? Dat is natuurlijk Wim van Hanegem. Of zou het recordinternational Wesley Sneijder zijn? Of Frenkie de Jong of Edgar Davids? De beste centrale spits in uiteraard Johan Cruijff. Hoewel Robin van Persie, Faas Wilkes, Dennis Bergkamp en Marco van Basten ook aardig uit de voeten konden.

Internationals

Op al die vragen staan zeer originele antwoorden in een fraaie serie van 11 bewaarboekjes met in totaal meer dan 700 bladzijden. Daarin zijn de beste Oranje-voetballers ooit geportretteerd, waarbij de ranking is bepaald door duizenden Nederlanders die aan een poll meededen, in samenwerking met professionele en historisch geschoolde voetbalschrijvers Chris Willemsen en Martin van Zaanen. Samen kozen zij De Beste 11 internationals per positie, de onbetwiste nummer 1 en de 10 runners-up. Plus een respectabel aantal spelers die De Beste 11 nét niet haalden, maar die absoluut een vermelding verdienden.

Weetjes en anekdotes

Sinds 1905 hebben zo’n 800 spelers het Oranje-shirt gedragen. Van disciplinair en degelijk tot onberekenbaar en briljant. Van WK-helden tot local heroes. Van vroeger tot vandaag. Daarvan zijn de beste nu dus op heel bijzondere wijze vereeuwigd. Van De Beste 11 Keepers tot De Beste 11 Linksbuitens in elf heerlijke, luchtig geschreven lees- én bekijkboekjes. Want er staan honderden foto’s in die stuk voor stuk een feest der herkenning zijn. Behalve bekende feiten - aantal interlands, in welke clubs gespeeld enzovoort - staan er in de boekjes tal van weetjes en anekdotes die lang niet iedereen bekend zijn. Zoals de eerste officieuze interland van Johan Cruijff, die hij zeven maanden eerder speelde dan zijn officiële debuut in het Nederlands elftal. En het feit dat René van der Gijp als zanger een Nummer 1-hit scoorde in Suriname.

Wereldtoppers

De boekenserie is een feest der herkenning voor iedere Oranje-supporter, jong en oud. Het maakt ook niet uit voor welke club je bent, de spelers die voorbij komen zijn afkomstig van zo’n beetje alle Nederlandse clubs. Dus niet alleen de wereldtoppers van Ajax, PSV en Feyenoord, maar ook bijvoorbeeld Aad Mansveld (ADO), Tonny van Leeuwen (GVAV), Epi Drost (FC Twente) en Willy Dullens (Sittardia) en vele anderen. Kortom, De Beste 11 is genieten geblazen voor iedereen met een Oranje-hart. De boeken zijn overigens overal te koop of te bestellen, zowel per los deel (4,95) als de hele serie van 11 boekjes in een luxueuze cassette (49,95). Dit kan via ad.nl/oranjecollectie.

Winnen

Wil je alvast in de stemming komen en meeloten voor een exemplaar? Vul onderstaand formulier in!

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda