Wandelen zonder drempels

Sport
Heppiewandeling en Speurwandeling vanaf 7 april.
Heppiewandeling en Speurwandeling vanaf 7 april. Foto: Nico Oussoren

STEDE BROEC - Om wandelen in de gemeente Stede Broec te stimuleren heeft sociaal-cultureel centrum ’t Stadsplein twee wandelroutes uitgezet zonder drempels, of zo min mogelijk drempels en dus ook beter toegankelijk voor mensen met een mobiele beperking. De routes zijn gratis verkrijgbaar via ‘t Stadsplein.

Wandelen is gezond en laagdrempelig

Wandelen zonder drempels is onderdeel van De Positieve Huiskamer en start op woensdag 7 april, om 10.30 uur. Voor samen wandelen met begeleiding kan een afspraak gemaakt worden via info@onsstedebroec.nl of 0228 51557. Wandelen kan op een vaste dag met eventuele begeleiding als deze aanwezig is, dus op afspraak. Er is een Heppie wandeling van drie kilometer met als startpunt ’t Stadsplein (Het Postkantoor). Ontdekken van geluksmomenten staat hierbij voorop: geïnspireerd, vrolijk en blij worden door wat je ziet. Tijdens deze wandeling kunnen deelnemers spreuken, gedichten, beschilderde stenen of schelpen vinden en zelf achterlaten.

Heppiewandeling

Als een deelnemer iets weghaalt, wordt hij of zij geacht ook iets terug te geven. Voordat je deze wandeling gaat maken, denk jezelf na over iets dat je wilt achterlaten voor een ander. De Speurwandeling van vijf kilometer heeft als startpunt ‘t Stadsplein (Het Postkantoor). Met andere ogen kijken naar de omgeving waar je woont, is hier het motto. Ontdek mooie, leuke, grappige plekjes. Tijdens deze wandeling kan je dingen zien, ontdekken, tellen of raden. De afbeeldingen op de foto’s die bij de route zijn gevoegd, vind je terug tijdens de wandeling. Wandelen is op eigen risico; de routes zijn tijdens kantooruren bij ‘t Stadsplein verkijgbaar of digitaal aan te vragen via de mail.

Wandelen in de natuur, sociaal en gezond.

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda