Geboorte, Trouw en Rouw

VOLENDAM - Museumvoorzitter Wim Keizer hield voor de expositie 'Geboorte, Trouw en Rouw in Volendam' onlangs een speech. Een ingekorte versie van de inhoud volgt hierna.

Allereerst verwelkomt Wim alle aanwezigen bij de expositie 'Geboorte, Trouw en Rouw in Volendam' inclusief de sub-exposities '100 jaar fanfarecorps Wilhelmina', huldiging van een neomist met bruidjes op het Doolhof en de nieuw aangekochte en in bruikleen ontvangen schilderijen van het Zuiderzeemuseum . In de expositie valt tweeënveertig jaar aan vrijwilligerswerk van museumactiviteiten te bewonderen.
Na de officiële opening, zaterdag 12 maart 1977, hebben bijna een miljoen bezoekers uit de hele wereld kennisgemaakt met de rijke historie, cultuur en folklore van Volendam.

Documentatiecentrum

Na een moeizame start is het museum er toch gekomen, en nu is hier een schitterende expositie te bewonderen: 'Geboorte, trouw en Rouw in Volendam'. Naast de sub-exposities zijn er nog vele verrassende tafereeltjes uit Volendams Verleden te bewonderen met de daarbij behoren schilderijen, films, foto's , kleding en sieraden. Voor het bestuur, de beheerder, vrijwilligers en begunstigers is het museumwerk echter nooit af, want de uitbreiding voor een documentatiecentrum komt eraan.

Wim eindigde met een dankwoord: "Dank aan allen die hieraan hebben meegewerkt en nog steeds wordt in het gastenboek vermeld dat ons museum het schoonste museum is van de hele wereld."

Meer berichten