Breng een bezoekje aan het Fort bij Edam.
Breng een bezoekje aan het Fort bij Edam. ((Foto: Aangeleverd ))

Fort bij Edam weer open

EDAM - Na het winterseizoen – waarin de vrijwilligers overigens niet stil gezeten hebben – is het Fort bij Edam weer open voor bezoekers. Elke eerste en tweede zondag van de maand zijn er weer reguliere openstellingen van 11.00 uur tot 16.00 uur. Afgelopen zondag 7 april was de aftrap. Ook zondag 14 april is het fort weer open. Bovendien is er een extra openstelling op zondag 21 april, eerste paasdag. Op deze dag komen piraten het fort onveilig maken. Er zij dan speciale activiteiten voor kinderen. Er kan onder begeleiding ook geknutseld worden.

Het gehele jaar is het fort ook open op woensdag van 10.30 uur tot 15.00 uur, als de klusploeg aanwezig is. Bezoekers kunnen een rondleiding krijgen van één van de gidsen, maar kunnen met behulp van een korte beschrijving ook op eigen houtje het fort bekijken. Voor groepen bestaat de mogelijkheid om van tevoren een bezoek te reserveren. Informatie hierover staat op de website www.fortbijedam.nl .

Saluutbatterij

In de loop van het seizoen zijn er weer de gebruikelijke evenementen: de Romeinen komen weer en ook de Saluutbatterij staat op het programma. Voor kinderen zijn er dit seizoen drie gratis evenementen in samenwerking met Staatsbosbeheer: De Kriebelbeestjes, een kabouterpad en een vlinderexcursie. De data volgen nog.
In 2018 heeft het fort bijna 4000 bezoekers mogen verwelkomen! Het zou mooi zijn als dit aantal in het komende seizoen zou worden overtroffen. De vrijwilligers zijn er klaar voor! 

Meer berichten