Koningsmaal bij De Breek.
Koningsmaal bij De Breek. ((Foto: Eefje Verdonk ))

Koningsmaal en kwajongensgeluk bij Molen De Breek

ETERSHEIM – Bij Molen De Breek in Etersheim speelt zich, net als verleden jaar, op Koningsdag, 27 april een bijzonder evenement af. Vanaf half vijf start het programma rond een magistraal Koningsmaal, met onder andere bovenmeester Dick Knip die 100 jaar kwajongensgeluk presenteert: Van Dik Trom tot heden. Tussen de gangen van het driegangendiner door kunt u optredens verwachten van onder andere de Gezellico's. De avond wordt afgesloten met de Fanfare DJ Dans Anders. Wie wil kan zich inschrijven voor het voorprogramma strafwerkschrijven en een gratis dinerbon winnen. Burgemeester van Edam-Volendam Lieke Sievers reikt de prijs uit.

Het voorprogramma van het Koningsmaal speelt zich af in het Schooltje van Dik Trom. Daar vinden de eerste Open Nederlandse Kampioenschappen Strafwerkschrijven plaats. Iedereen kan zich daarvoor opgeven via molen@debreek.com. Inschrijfgeld is € 2,50 onder andere ten behoeve van het Schooltje van Dik Trom. Burgemeester Lieke Sievers reikt om 16.15 uur de hoofdprijs uit, een gratis Koningsmaalbon aan de beste strafschrijver of -schrijfster.

Dik Trom op ezel

Daarna vertrekt het gezelschap met Dik Trom op zijn ezel en onder muzikale begeleiding naar Molen De Breek. Daar leest bovenmeester Dick Knip voor uit de avonturen van Dik Trom, gevolgd door een quiz. Het driegangendiner is, net als verleden jaar, van hoge kwaliteit, met eerlijke ingrediënten en met flair geserveerd vanuit woonwagenkeuken het Rollende Venster.

Exclusief Koningsmaal

De organisatie van dit jaarlijkse Koningsmaal ligt in handen van Anna Frederiks van molen De Breek, Katja Schuitema van Venster op Waterland, Terts Brinkhoff, oprichter van theaterfestival de Parade en Sjoerd Spoelstra, topkok en limonadeprofessor. Laat je oren strelen door de Gezellico's, maak kennis met een Belgisch trekpaard en een ezeltje, geniet van het college van Dick Knip, doe mee met de quiz, laat al je zintuigen strelen door het exclusieve Koningsmaal en maak een dansje met DJ Dans Anders.

Reserveren kan via molen@debreek.com

Zaterdag 27 april vanaf 15.00 uur

Meer info

Koningsmaal en Kwajongensgeluk bij Molen de Breek, zaterdag 27 april 2019.

15.00 uur: Voorprogramma strafwerkschrijven, € 2,50 inschrijfgeld. Locatie: Schooltje van Dik Trom, Etersheim 8a, Oosthuizen.

16.30 uur: Hoofdprogramma Koningsmaal. Locatie: De Breek, Etersheimer Braakweg 5, Oosthuizen, 18.00 uur: Koningsmaal. Kaarten: € 37,50 per persoon.Dit is inclusief programma en diner maar exclusief drank.

Meer berichten