Pianowandeling Edam-Volendam

EDAM - Voor de zestiende keer wordt in Edam weer de unieke pianowandeling gehouden. En wel op 26 mei. Het is het bestuur gelukt om wederom een keur aan musici aan te trekken. Om alvast in de stemming te komen zijn vanaf 13.00 tot 13.30 uur de klanken van het carillon van de aloude Speeltoren van Edam te horen. Stadsbeiaardier Frits Reynaert bespeelt deze dag het carillon. 

Muzikale keuze divers 

Van 13.30 tot 16.00 uur kan men op 22 locaties, waaronder alle kerkgebouwen, enkele galerieën en monumentale huizen, terecht. De muzikale keuze is zeer divers: klassiek door (semi) professionele pianisten, jazz (diverse combo's), harpen, zang, fluit enzovoort. De locaties vindt men op de plattegrond die te downloaden is op de website www.piano-edam.nl. 

Slotconcert Grote Kerk

Bij het binnenlopen in de Grote Kerk bespeelt vanaf 16.00 – 16.30 uur de jonge organist Alexander de Bie het grote Smit-Verhofstadt orgel. Na de openingsprelude door de sopraan Anne van Amerongen begeleid door Rakhadin Yarmetov, treden twee internationaal geroemde pianisten Mike del Ferro en Jeroen van Veen voor het publiek op. Zij spelen werk van Amerikaanse componisten zoals Gershwin en Bernstein. Wellicht verlaat u wel swingend de Grote kerk!

Pianowandeling

De PianoWandeling is gratis voor alle bezoekers, maar een bijdrage wordt zeer op prijs gesteld na afloop in de Grote Kerk. 

Gratis entree 

Het publiek wordt gevraagd voldoende cashgeld mee te nemen omdat pinnen momenteel moeilijk is in Edam. 
Parkeren is mogelijk op het parkeerterrein bij het busstation.  

Meer berichten