Team TopTurnen Opmeer: v.l.n.r. Mara Slippens, Zoë Voorthuijzen, Sam van der Hilst, Merel Winder en Eva Nieuwenhuizen.
Team TopTurnen Opmeer: v.l.n.r. Mara Slippens, Zoë Voorthuijzen, Sam van der Hilst, Merel Winder en Eva Nieuwenhuizen. ((Foto: aangeleverd))

Eerste stappen TopTurnen Opmeer richting NK

HOOGWOUD - De turnsters van TopTurnen Opmeer turnden zondag 19 mei hun eerste kwalificatiewedstrijd in Vianen. Zij konden zich plaatsen voor het NK-meerkamp en afzonderlijk ook voor individuele toestelfinales.

Mara Slippens en Merel Winder turnden de gevraagde limiet en zijn direct geplaatst voor de meerkamp. Eva Nieuwenhuizen, Zoë Voorthuijzen en Sam van der Hilst kwamen nipt tekort. Zij proberen volgende week in Duiven tijdens de tweede kwalificatiewedstrijd voldoende punten te behalen voor hun NK-ticket.

Mara behaalde tijdens de meerkamp een derde plaats in de meerkamp. De Spanbroekse turnde een goede wedstrijd, waarin zij met nieuwe elementen en combinaties ruim de limiet wist te behalen voor het NK. Merel eindigde op een zesde plaats met 41.566 punten. Eva werd met 28.200 punten 28e. Ze turnde op drie toestellen stabiel. Helaas ging het bij sprong mis. Volgende week turnt ze voor een beter resultaat. Zoë liet een goede wedstrijd zien met nieuwe elementen. Kalm toonde zij haar wedstrijdoefeningen aan de jury. Ze behaalde 39.516 punten een zestiende plaats. Zoë probeert in Duiven de limiet van 42 punten in de meerkamp te behalen. Sam turnde voor het eerst haar moeilijke wedstrijdprogramma in de eredivisie jeugd. Haar debuut met de beoordeling van het FIG-reglement pakte nog niet helemaal positief uit. Maar haar prestatie is beloftevol voor de volgende kwalificatiewedstrijd.

Trainster Monique Zwarthoed was meer dan tevreden over hun optreden in Vianen.

Meer informatie over TopTurnen Opmeer, zie www.topturnenopmeer.nl.

Meer berichten