Arie Molendijk is specialist in onder meer het taxeren van boeken, handschriften en documentatiemateriaal uit de Tweede Wereldoorlog.
Arie Molendijk is specialist in onder meer het taxeren van boeken, handschriften en documentatiemateriaal uit de Tweede Wereldoorlog. ((Foto: aangeleverd))

Taxateur Arie Molendijk vrijdag in Grote Kerk Edam

EDAM: De bekende taxateur van oude boeken Arie Molendijk uit Rotterdam is vrijdag 2 augustus, van 14.00 tot 16.30 uur in de Grote of Sint Nicolaaskerk, Grote Kerkstraat in Edam.

Denkt u zeldzame boeken (bijvoorbeeld (staten)bijbels, oude (handingekleurde) atlassen, geïllustreerde werken, reisboeken, handschriften, of documentatiemateriaal uit de Tweede Wereldoorlog, oude brieven, foto's, ansichtkaarten of prenten in uw bezit te hebben?

Schroom dan niet om langs te komen voor een taxatie bij Arie Molendijk. De Rotterdammer heeft inmiddels meer dan 2000 taxatiedagen op zijn naam staan. Tot zelfs in Canada, de Verenigde Staten en Australië. Molendijk is op dit gebied een internationaal begrip. 1 december 2018 heeft hij zijn jubileum van ruim 2000 taxatiedagen gevierd in de fraaie Oude Pelgrimvaderskerk in Delfshaven. De taxaties die hij verricht, zijn zo mogelijk gebaseerd op opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op recente veilingen. Jarenlang werkt hij al samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere overheidsinstellingen. Regelmatig wordt hij gevraagd bibliotheken te taxeren voorafgaand aan een veiling. Vorig jaar was hij te gast in het Plantijn Moretus Museum in Antwerpen met 2 andere experts.

De taxaties vinden alleen plaats op taxatiedagen zoals vrijdagmiddag in Edam. De kosten voor een taxatie zijn € 5,- van 1 tot ongeveer 10 boeken of seriewerken. De taxatiekosten van grotere partijen/bibliotheken, die meer tijd in beslag nemen, variëren van € 25,- tot € 50,-. Geïnteresseerden krijgen altijd alle aandacht en uitleg. Een taxatierapport is zo nodig ook mogelijk, maar dat alleen voor waardevolle boeken met een waarde vanaf € 200,- en tegen een van tevoren afgesproken tarief.

Meer informatie is te lezen op www.molendijkboeken.nl

Meer berichten