Samen met een monteur van Trined activeert directeur Mariska Buizer (l) van OBS Prinses Beatrix de eerste glasvezelaansluiting in Kwadijk.
Samen met een monteur van Trined activeert directeur Mariska Buizer (l) van OBS Prinses Beatrix de eerste glasvezelaansluiting in Kwadijk. ((Foto: Bastiaan Musscher))

Eerste glasvezelaansluiting in Kwadijk

KWADIJK - Openbare Basisschool Prinses Beatrix is als eerste aangesloten op het nieuwe glasvezelnetwerk van E-Fiber. Vanaf nu maken ze gebruik van supersnel en stabiel internet via glasvezel.

Op maandag 16 september was het feestelijke moment daar. Provider Trined activeerde op feestelijke wijze de glasvezelaansluiting van Openbare Basisschool Prinses Beatrix. Coördinator en docent Monique Stam (OBS Prinses Beatrix) is erg blij met de activatie. "Wij zijn heel blij met het nieuwe glasvezelnetwerk. Hierdoor is er eindelijk meer snelheid en vaart in het gebruik van internet. Voor ons als school is dit erg belangrijk. We werken veel met computers en internet met de kids. Denk hierbij aan online programma's waar we les meegeven. Snel internet is voor ons dus echt een pré. Het zorgt voor stabiliteit en zekerheid." aldus Monique Stam.

De activatie van glasvezel is tijdens de aanleg nog kosteloos. Alle inwoners uit de Zeevang kunnen zich nog steeds inschrijven voor een glasvezelabonnement bij Trined via e-fiber.nl/vergelijker.

Aanleg in de Zeevang

Het complexe aanleg gebied in de Zeevang kent veel uitdagingen, maar door intensief overleg tussen de aannemer NKM en de gemeente Edam-Volendam zijn de grootste hobbels zijn genomen. Na Kwadijk, staan de komende maanden, de huishoudens in Oosthuizen op de planning om geactiveerd te worden. Hierna volgen de andere dorpen in de regio. Meer informatie over de aanleg en de planning is te vinden op zeevangnet.nl of e-fiber.nl.

Meer berichten