Irina Kulikova.
Irina Kulikova. ((Foto: aangeleverd ))

Concert Irina Kulikova in kerk Beets

BEETS - Met haar zeldzame schoonheid van haar klank en haar betoverende verschijning op het podium verovert Irina Kulikova overal ter wereld de harten van het publiek. Zondagmiddag 13 oktober speelt de Russische klassiek gitariste om 15.30 uur in de kerk van Beets, met een prachtig programma.

Als dochter van een Russische cellodocente begon de ontwikkeling van haar muzikale gave op zeer jonge leeftijd. Op haar vijfde kreeg ze haar eerste gitaar. Op haar achtste gaf Irina haar eerste optreden. Tegen de tijd dat ze twaalf was trok ze als kind-ster door heel Rusland en speelde ze op festivals in Europa, waar ze werd ontdekt door 's werelds leidende gitaristen.

Toonaangevende concertzalen

Tegenwoordig toert Irina Kulikova heel de wereld over, met optredens op toonaangevende festivals en in concertzalen als het Amsterdams Concertgebouw, de Tchaikovsky-zaal in Moskou, de Academische Capelle in Sint Petersburg, Schloss Mirabel in Salzburg, de Palau de la Musica in Valencia, de Muashinozaal in Tokio en het Oriental Arts Centrum in Shanghai.

Veel geprezen

Ze won meer dan dertig prijzen, waaronder eerste prijzen op de prestigieuze concoursen in Italië, Spanje, Oostenrijk en Duitsland. Ze is cum laude afgestudeerd aan het Mozarteum in Salzburg, het Conservatorium van Maastricht en de Gnessins Academie in Moskou. Irina nam vier solo cd's op. Behalve uitvoerend muzikante is Irina ook een toegewijde pedagoge. Ze woont sinds 2007 in Den Haag en een deel van haar tijd ook in Los Angeles.

Entree

Toegang bedraagt € 17,50. De kerk is open vanaf 15.00 uur. Locatie: Beets 51, Beets.

Meer berichten