Jerôme Hol.
Jerôme Hol. ((Foto: aangeleverd ))

J. Hol, B. Lucas, E. Kooger in Mahogany Hall

EDAM - J. Hol, B. Lucas, E. Kooger staan zaterdag 9 november in Jazzclub Mahogany Hall, Zeevangszeedijk 7, Edam. Aanvang: 21.00 uur – zaal open: 20.00 uur.

Jerôme Hol is een Nederlandse jazz-gitarist en componist. Hij begon op de saxofoon, maar op zijn elfde ging hij gitaar spelen, geïnspireerd door onder andere de Rolling Stones, Jimi Hendrix en Led Zeppelin. Hij ontdekte later de jazz en studeerde van 1999 tot 2005 aan het conservatorium in Rotterdam. In 2003 won hij een Sena Guitar Award.

Hij studeerde in New York City bij Wayne Krantz, Hiram Bullock en Steve Cardenaz. De laatste jaren heeft Jerôme Hol zich in sneltreinvaart ontwikkeld tot één van de meest eigenzinnige gitaristen van zijn generatie. Jerôme is de vaste gitarist in de Hans Dulfer band en deelde ook het podium met onder andere Billy Cobham, Dr. Lonnie Smith, Michiel Borstlap, Dick de Graaf's Cry Baby, en Teus Nobel's Liquid Music en Legacy Quintet.

Sneak Peek

Het nieuwe album 'Sneak Peek' is een grote stap vooruit in de ontwikkeling van zijn eigen geluid. Stevig gitaarvuurwerk waarin hij heavy metal sound weet te combineren met de warmte van de blues en de harmonische subtiliteit van jazz. Samen met bassist Glenn Gaddum Jr. (Anouk, Frank McComb) en drummer Erik Kooger (Michiel Borstlap, Gino Vannelli) levert hij een cd af vol heavy gitaar fusion, rock en blues.

Bezetting: Jerôme Hol - gitaar, Bouddewijn Lucas - bas, Erik Kooger - drums.

Reserveren

Toegangsprijs voor leden bedraagt € 8,-, niet leden € 18,-, CJP (t/m 25 jaar) € 10,50.

Reserveren via k.roskam@hetnet.nl - of tel: 0299 -372979. Of via f.bakker01@quicknet.nl, tel: 0299 -372249

www.mahoganyhall.nl

Meer berichten