Jan Slager is te gast in Muziek van de straat.
Jan Slager is te gast in Muziek van de straat. ((Foto: aangeleverd))

Jan Slager te gast in Muziek van de straat

EDAM - VOLENDAM - In het weekend van 29 november voert Toneelgroep Burgernut uit Oosthuizen een aantal keer het stuk 'Sinterklaas en de Omgekeerde wereld' op. Dit jaar is er voor gekozen het jeugdtoneel te complementeren met enkele wel zeer speciale gastspelers, namelijk Sinterklaas en de Kerstman met hun gevolg.

Het verhaal draait erom dat het sinterklaasfeest meer en meer in de verdrukking komt, de kerstman rukt op. Je ziet steeds eerder kerstspullen in de winkels, het lijkt wel de omgekeerde wereld. Als dan opeens alle cadeautjes uitverkocht blijken te zijn en ook de kleur van de Pieten ter discussie wordt gesteld, heeft Sinterklaas wel een heel groot probleem. Hoe gaat hij dit oplossen? Jan Slager is al sinds 1974 bestuurslid bij Toneelgroep Burgernut en ontving voor zijn jarenlange trouwe inzet dit jaar zelfs een gemeentelijke legpenning. Op zondag 10 november is hij om 12.00 uur te gast in het radioprogramma Muziek van de Straat om ons alles te vertellen over de toneelgroep en het Sinterklaasstuk. Ook wordt om 13.15 uur met operazangeres Charlotte Margiono gesproken. Zij is in de pianokamer te Spierdijk gestart met een concertreeks om jonge klassieke zangers een podium te geven.

Muziek van de Straat, gepresenteerd door Richard Torenstra, Monique Bonneveld en Björn Hekke is iedere zondag tussen 12:00 en 14:00 uur te beluisteren bij RTV L.O.V.E.: Ether 106.6FM, Kabel 89.0 FM of via www.rtvlove.nl. 

Meer berichten