Fernando Lameirinhas en Juan Pablo Dobal.
Fernando Lameirinhas en Juan Pablo Dobal. ((Foto: Picasa))

Fernando Lameirinhas en Juan Pablo Dobal in kerkje van Beets

BEETS - Het duo Fernando Lameirinhas (gitaar) en Juan Pablo Dobal (vleugel) staat zondagmiddag 24 november om 15.30 uur in de kerk van Beets. Zij delen een cultureel muzikaal verleden.

Fernando beleeft op achtjarige leeftijd zijn muzikaal ontwaken in een Portugese kerk, hij wordt geraakt door het geluid van het machtige orgel. Niet lang daarna gaat hij zingen in het kerkkoor en start daarmee ongemerkt zijn muzikale carrière. Ook Juan Pablo heeft in zijn jeugd in Argentinië gezongen en gespeeld tijdens de mis. Met familie en vrienden, op melódica, piano of orgel. De klank van het orgel heeft ook hem diep geraakt en is altijd in zijn herinnering gebleven.

Naar de kerk gaan ze al lang niet meer, maar voor de kerk van Beets maken zij een uitzondering. Op hun levenspad hebben ze een eigen muzikaliteit gevormd waarbij de wortels van het geloof dichtbij zijn gebleven.

"Van Fernando krijg ik altijd inspiratie en plezier, hij geeft me de ruimte om vrij te kunnen spelen rond zijn prachtige liedjes en krachtige stem, vooral als ik geen gitaar hoef te spelen geeft Juan me de vleugels om los te kunnen gaan", aldus Juan Pablo Dobai. De twee hechte vrienden vertellen hun eigen verhaal vol passie en humor in een verrassend programma waarin velen zich zullen herkennen.

Het belooft een muzikale topmiddag in Beets te worden. Toegang € 17,50. De kerk is open vanaf 15.00 uur. Locatie: Beets 51, 1475 JD Beets. Voor meer info zie www.kerkbeets.nl.

Meer berichten