De kerstbroden komen van Mastenbroek. Met andere woorden kwaliteit gewaarborgd.
De kerstbroden komen van Mastenbroek. Met andere woorden kwaliteit gewaarborgd. ((Foto: Pixabay))

Koop een kerstbrood en steun KiKa met 5 euro

EDAM/MONNICKENDAM - Al sinds jaren zetten Inge en Bart Tishauser, Kees Oudewortel en Thomas Schreuder zich in voor KiKa oftewel de organisatie die alles in het werk stelt om kinderkanker tegen te gaan. Naast meedoen aan diverse sponsorlopen organiseert het viertal ook dit de kerstbrodenactie.

Van elk tientje gaat de helft naar KiKa

Koop een kerstbrood voor een tientje en steun voor de helft van dat bedrag KiKa. Dát is de sympathieke boodschap van Inge, Bart, Kees en Thomas. Vorig jaar hadden ze geen klagen, want toen ging de actie als de brandweer. Liefst 1.100 kerstbroden werden verkocht. Zodat € 5.500,- kon worden overgemaakt op de rekening van KiKa. In ons land krijgen jaarlijks ruim 550 kinderen te maken met kanker. Thans geneest 75% van hen. KiKa is van mening dat dit percentage flink omhoog moet en kan. De organisatie werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker gericht op minder pijn tijdens de behandelingen.

Meer genezing

Maar ook meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Om die reden stelt het kwartet aan iedereen, particulier en bedrijf, de vraag 'Koop jij een kerstbrood en steun je daarmee KiKa?' "We kunnen ons voorstellen dat bedrijven de actie van harte ondersteunen en misschien meer dan een kerstbrood bestellen. Wij zorgen dan dat bij het kerstbrood een uiting wordt gevoegd die aangeeft dat het bedrijf KiKa een warm hart toedraagt", aldus Bart Tishauser.

Hoge kwaliteit

De kerstbroden komen van Banketbakkerij Mastenbroek, met vestigingen in Purmerend, Edam en Monnickendam. Met andere woorden: kwaliteit is bij voorbaat een garantie. De broden worden in de week voorafgaand aan kerst afgeleverd. Betaling gebeurt bij aflevering.

Bestellen

De kerstbroden kunnen besteld worden via kikakerstbrood@gmail.com Of door te reageren op het Facebookbericht "Het zou geweldig zijn als er veel meer kerstbroden dan vorig jaar worden verkocht. De actie staat nu zo'n anderhalve week op Facebook en het loopt aardig. Maar het kan natuurlijk vele keren beter. Er hebben zich - net als vorig jaar trouwens- ook al de nodige bedrijven gemeld met bestellingen", aldus Tishauser.

Meer berichten