En weer is een match gemaakt.
En weer is een match gemaakt. ((Foto: Els Broers))

Tevredenheid na BeursVloer van Waterlandse Uitdaging

MONNICKENDAM - De Bierderij in Monnickendam was het decor van de jaarlijkse BeursVloer van de Waterlandse Uitdaging. Hier vinden bedrijven en maatschappelijke organisaties elkaar om, met gesloten portemonnee, iets voor elkaar te betekenen. Meer dan dertig bedrijven die hun maatschappelijke betrokkenheid wilden uitdragen en ruim dertig stichtingen en verenigingen hadden zich aangemeld voor deze editie. Voorzitter van de Waterlandse Uitdaging Rob de Neve memoreerde de eerste editie in 2016 toen er 63 matches werden gemaakt met een maatschappelijke waarde van € 50.000,-. Donderdag werden er liefst 90 matches gemaakt, met een maatschappelijk waarde van € 68.685,-.

Manager Agnes Bak legde vooraf aan de openingsgong door wethouder van Waterland, Bas ten Have, de spelregels nog even uit. De beursvloer was ingedeeld in vier handelshoeken. Kennis en kunde, Materialen en middelen, Mensen voor mensen en Klussen. Hoekmensen zorgden ervoor dat de organisaties hun weg vonden naar de juiste hoek met bedrijven die aansloten bij hun vraag.

Gevarieerde matches

De matches varieerden enorm. Sociaal Cultureel Centrum De Bolder uit Monnickendam maakte de bedrijven warm met de grote pot zelfgebakken koekjes en was uit op hout voor de timmerclub van kinderen, iemand die hen hielp met de website en een bedrijf dat wilde zorgdragen voor de shirts met logo. De matches werden gelegd met respectievelijk Leguit en Roos, Branding New en Van 't Hek. De folklore dansgroep vond Rodi Media voor hulp bij promotie, en de Vereniging Historisch Purmerend kreeg het rond met Maria Slaman van Moxie Film die een documentaire voor de vereniging gaat maken. Slaman had verschillende aanvragen maar wachtte op datgene 'waarvan ze kippenvel kreeg'. Een mini-documentaire kost haar al snel drie dagen dus ze was zorgvuldig in haar keuze. "Ik wilde een vereniging helpen die niet alleen een goede activiteit heeft maar ook een boodschap wil uitdragen. Wat betreft VHP gaat het over het feit dat er nog zo weinig over is van wat er was, en dat we moeten koesteren wat er nog is. Het gaat om verbinding met elkaar."

Na afloop een biertje

Na afloop konden de aanwezigen nog even genieten van één van de bijzondere bieren van de gastheer van de middag. Gemeente Waterland was verheugd de Waterlandse Uitdaging dit jaar binnen de grenzen te hebben en legde zich, aldus wethouder Bas ten Have, vast als 'Vriend'. Bedrijven kunnen, los van de jaarlijkse BeursVloer voor € 500,- per jaar Vriend worden en daarmee deze 'maatschappelijk makelaar' structureel ondersteunen. En ook na de BeursVloer lopen de matches gewoon door op de website van de Waterlandse Uitdaging.

Meer berichten