(Foto: )

Muziek in Schardam

Muziek in Koggehuis Schardam

SCHARDAM - Sinds kort is het Koggenhuis in Schardam weer regelmatig open voor publiek. Dit is een initiatief van Marlies Korthof en Kees Koeman, de huidige bewoners, die besloten het voormalige café gedeelte weer geschikt te maken voor diverse activiteiten.

Het Koggenhuis, gebouwd rond 1870, is altijd een centrale plek geweest in het kleine dorp aan het Markermeer. Met uitzicht over het water is het een karakteristieke plek, waar velen stopten om een kop koffie of een biertje te nuttigen. In de jaren 80 van de vorige eeuw was het een heus jazzcafé waar vele bekende jazzmuzikanten hebben opgetreden.

Podium 19

Nu opent het Koggenhuis, onder de noemer 'Podium 19' weer met enige regelmaat haar deuren voor publiek: als dorpscafé en klein cultureel podium. Denk aan optredens van sing-songwriters, solisten, jazzmuzikanten, dichters enzovoort.

Nadezda Filippova

De in Rusland geboren Nadezda Filippova, die zondag 15 december optreedt, heeft al een indrukwekkende hoeveelheid successen behaald. Haar toewijding en talent voor de piano brachten haar al op negenjarige leeftijd naar Europa voor haar eerste concerttour. Op haar tiende debuteerde ze al met het Filharmonisch Orkest van Sint-Petersburg.

Meer info

Ze soleerde met vele grote orkesten. Kijk voor meer informatie over deze geweldige pianiste op www.koggenhuis.nl.

Zondag 15 december, aanvang concert om 16 uur, inloop/deur open vanaf 15 uur. Toegang € 15. Kaarten online te bestellen via www.koggenhuis.nl / podium 19

Meer informatie over Nadezda, route beschrijving en contactinfo: www.koggenhuis.nl Het Koggenhuis, Schardam 19, Schardam. info@koggenhuis.nl. tel. 06 5375 5370.

Meer berichten