La Fragola geeft een gratis kerstconcert in het kerkje van Beets.
La Fragola geeft een gratis kerstconcert in het kerkje van Beets. ((Foto: aangeleverd))

Kerstconcert Barokensemble La Fragola

BEETS - Een gratis kerstconcert? Jazeker! Dat is wat La Fragola graag doet: muziek maken voor iedereen die er bij wil en kan zijn. Zondagavond 22 december om 20.00 uur in de kerk van Beets.

Het barokkoor- en orkest van La Fragola zal de mooiste delen uit het Weihnachtsoratorium (Bachcantate 1 en 6) van Johan Sebastiaan Bach spelen. Daarbij mag het spetterende 'Jauchzet Frohlocket' waarin pauken, trompetten en koor jubelend de kerstnacht bezingen uiteraard niet ontbreken. Daarnaast zullen ook verstilde a capella renaissanceliederen over de kerstnacht te horen zijn, en neemt La Fragola u mee langs feestelijke en ontroerende kerstliederen die al honderden jaren licht brengen in de donkere dagen voor kerst.

Mensen verrassen

De musici en zangers van La Fragola, dit veelzijdig barokensemble, doen niets liever dan één ding: samen mensen verrassen en verblijden met mooie muziek. Daarom speelt La Fragola vaak op plekken waar het nèt even wat stiller is dan op andere plekken, bijvoorbeeld in AZC's, in woonzorgcentra waar ouderen wonen en in GGZ-instellingen. Gewoon, omdat het zo leuk en fijn is om samen muziek te maken.

Daarnaast speelt La Fragola ook op héél bijzondere plekken waar zij de kans krijgen om te mógen spelen, zoals op 22 december dus in de prachtige kerk van Beets. La Fragola is zes jaar geleden spontaan ontstaan en treedt op in wisselende samenstelling: de musici komen uit heel Nederland en kennen elkaar van diverse (student)muziekgezelschappen.

Musici uit heel Nederland

Johannespassion

Vorig jaar voerde La Fragola voor het eerst de héle Johannespassion uit als benefietconcert voor de reparatie van het dak van de Grote kerk in Hattem.

Herman Weelink

La Fragola staat onder de inspirerende en bezielende leiding van dirigent Herman Weelink.Toegang gratis maar een bijdrage voor de onkosten zou fijn zijn.

Reserveren

Reserveren via www.kerkbeets.nl. Datum concert: zondag 22 december aanvang 20:00 uur. kerk open om 19:45 uur. Kerkje Beets, Beets 51, 1475 JD,Beets.

Meer berichten