Restaurant Land- en Meerzicht in Marken.
Restaurant Land- en Meerzicht in Marken. ((Foto: Rodi Media/JB))

Jurering kerstcontest Gastvrij Waterland in volle gang

EDAM-VOLENDAM/WATERLAND - De eerste kerstcontest van Gastvrij Waterland, waarbij het erom gaat wie de beste kerstversiering heeft, telt tien deelnemende bedrijven. In negen gevallen gaat het om horeca, de 'vreemde eend in de bijt' is de VVV Museumwinkel aan de Peperstraat in Purmerend. De overige deelnemende bedrijven zijn: restaurant Land- en Zeezicht in Marken, café De Dijk in Volendam, De Waegh in Monnickendam, restaurant De Zuyd in Landsmeer en Kozee, Brasserie 1434, BRASA, café De Heeren en Spijkerman Eten & Drinken.

Eerste ronde van jury

De jury, bestaande uit Thierry van der Weide (voorzitter), Femke Sierkstra (secretariaat), Hans Schütt (wethouder van onder andere Economische Zaken en Toerisme van Edam-Volendam), Shirley Benoit (directeur Bureau Toerisme Laag Holland), Björn Folkers (Coördinator Horeca sector Handel & Dienstverlening ROC Horizon College) en John Bontje (Rodi Media/Regio Zaken Waterland), heeft inmiddels een eerste ronde langs een aantal genomineerden achter de rug. In de loop van volgende week worden de andere deelnemende bedrijven bezocht en aan een aantal vragen onderworpen. Zoals: doe je de kerstversiering zelf of laat je over aan een stylist?, welk bedrag heb je uitgegeven aan de versiering? en is het duurzaam?

Veel gestemd

De verkiezing blijkt flink te leven, want er is de afgelopen weken door het publiek veelvuldig gestemd. Uiteindelijk tellen deze voor de helft mee en worden ze opgeteld bij het oordeel van de jury.

Op maandag 6 januari wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie vanb Koninklijke Horeca Nederland afdelingen Purmerend en Beemster, in Fort Resort Beemster.

Meer berichten