Janke Dekker en Amy Egbers.
Janke Dekker en Amy Egbers. ((Foto aangeleverd) )

Help mijn dochter zingt opera

BEETS - Janke Dekker is musicalster, haar dochter Amy Egbers is operazangeres. De mooiste musicalliedjes en de mooiste opera-aria's in één concert. Twee genres, twee generaties, te zien op zondagmiddag 5 januari om 15.30 uur in de kerk van Beets. Met muziek proberen zij de generatiekloof te overwinnen. Grappig, ontroerend en herkenbaar

Wat doe je wanneer je als musicalster op een dag te horen krijgt dat je dochter naar het conservatorium wil om zich te bekwamen in het klassieke zangrepertoire? Janke Dekker (o.a. Contrapunt, Carmen ,Mata Hari, Evita) moest even slikken toen Amy Egbers haar besluit bekend maakte. Janke Dekker wist tot dan toe weinig van opera maar maakte door Amy kennis met alle mores die er in de operawereld heerst. Het leidde tot heftige discussies aan de keukentafel.

Help

Ondanks het feit dat Amy Egbers het podium met haar moeder had gedeeld in de musicals Oorlogswinter en Kruistocht in spijkerbroek had zij geen speciale voorliefde ontwikkeld voor het musicalrepertoire. Na haar afstuderen in 2018 aan het Fontys Conservatorium besloten moeder en dochter de verschillende werelden van opera en musical onder de loep te nemen. "Help mijn moeder zingt musical! Help mijn dochter zingt opera!"

Overeenkomsten

In Generations trachten Janke Dekker en Amy Egbers het musical- en operarepertoire te doorgronden. Zij zoeken naar de overeenkomsten en maken zich vrolijk over de verschillen. Ook zingen zij elkaars repertoire of doen een poging daartoe. Generations is een gezongen theatercollege met een verrassende selectie uit het musical- en operarepertoire, zoals muziek uit; Carmen, Evita, Madam, Dido en Aneas, Anatevka, Le Nozze di Figaro, West Side Story en The Sound of Music. En natuurlijk komt in Generations ook het generatieconflict om de hoek kijken. Want zoals in elke moeder-dochterrelatie jagen zij elkaar met liefde op de kast (en er weer vanaf). Maar Janke en Amy weten altijd samen zingend de harmonie tussen elkaar weer terug te vinden.

Meer info

Pianist Eelco Menkveld; regisseur Victor van Swaay. Voor meer informatie: zie www.kerkbeets.nl. Toegang € 17,50. Zondag 5 januari 2020 aanvang 15:30 uur kerk open om 15.00 uurHet kerkje van Beets is te vinden aan Beets 51, 1475 JD, Beets.

Meer berichten