Optreden Big Band The Notorious Monks in het kerkje van Middelie

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Erik van Rosmalen – van Rosmalen & Schenk)

MIDDELIE - Ook in 2020 organiseert de Stichting Kerkje Middelie samen met de enige echte Waterlandse Big Band 'The Notorious Monks' een jazzconcert, op zondagmiddag 12 januari in de voormalige doopsgezinde kerk in het hartje van Middelie. Na een succesvol concert in 2019 leek het hen leuk om opnieuw in Middelie op te treden.

Big Band The Notorious Monks werd opgericht in 2005 en staat onder de muzikale leiding van Rutger van Otterloo. Naast ouderwetse swing, staat er ook popmuziek, latin, funk en soms zelfs volksmuziek uit Colombia op de lessenaar. "We leggen ons zeker niet toe op een enkele stijl en willen ons zo breed mogelijk oriënteren. Daarom hebben we ons de afgelopen maanden gestort op een flink aantal nieuwe nummers, die hopelijk bij u in de smaak vallen. En uiteraard nemen we ook weer onze zangeres Maaike mee." Van Amy Winehouse (Valery) tot George Gerschwin (Summerime), zij zingt het allemaal.

"De jazzliefhebbers in de regio kennen ons, maar mocht u het nog niet weten: de Monks geven al bijna 15 jaar succesvol jazz concerten in Waterland en omgeving. Het kerkje van Middelie is een intiem podium, maar ook een historische plek die zich erg goed leent voor jazz muziek. Wilt u aan het begin van het nieuwe jaar van wat ouderwetse maar ook nieuwerwetse Jazz genieten op zondag middag, kom dan op 13 januari naar Middelie! Het concert begint om 14:30 en de toegang is 10,00. Middelie 79.